15

Jöhet a Csillagkapu reboot?

Most, hogy a Roland Emmerich megcsinálja a Függetlenség napja folytatását vajon a Csillagkapu következő részét is leforgathatja? A rendező fejében anno egy trilógiába rajzolódott ki, de mindig más és más projektek kerültek az előtérbe. Majd Dean Devlinnel azon gondolkodott, hogy miképp tudnák úgy elkészítené a második részt, hogy a sorozathoz is hűek maradjanak.

Emmerich arra a döntésre jutott, hogy jobb lenne, ha az egészet újrakezdené reboot formában, majd jöhet a további két rész. Ezzel jó időre le is köti magát és az Alapítvány rajongói végképp fellélegezhetnek.

„Mindig is egy trilógia lebegett a szemem előtt. De ahogy telt-múlt az idő már lemondtam erről az elképzelésről, mivel a színészek is egyre öregebbek lettek. Rájöttem, hogy ez így nem működne. Most éppen egyeztetünk a stúdióval, megkérdeztük a jogokat birtokló MGM-től, hogy rábólintanának-e egy újabb filmre, ami nem más lenne, mint egy reboot. Újra akarjuk kezdeni és ezúttal három részt szeretnénk készíteni. Jelenleg ezen ügyködünk, hamarosan keresünk egy forgatókönyvírót és leszerződtetjük a főszereplőt is.” – mondta Emmerich

15 komment

 1. Kövezzetek meg,de nekem ez így elsőre tetszik! Lehet aztán elszarják ezt is mint a legtöbb reboot-ot,de mostanában pont azon elmélkedtem,hogy ebből miért nem készült eddig feldolgozás? Az eredeti film anno nagyon bejött,de valahogy a napisten birodalmát és a benne lévő potenciált annyira nem dolgozták ki mint ahogy azt kellett volna. Ez a trilógia sem garancia semmire, viszont egy próbálkozást azért megér (illetve 3-at, már ha sikeres lesz..)

 2. A Csillagkapu pont az a sztori, amit egy csomó filmben jó ha elmesélnek. Kb. mint az ST. Szerintem érdemes lenne mostani technológiai fejlettséggel újra hozzálátni.

 3. Na ez az, ami faszán jöhet. Ebben van potenciál rengeteg, a lehetőségek száma gyakorlatilag végtelen. A remake is pont hogy jó ötlet, függetleníteni lehet az egészet a TV-s szériától, ami az első mozifilmet folytatta. Hajrá. Ötvenszer inkább ez, mint a Függetlenség Napja folytatás.

  • Én is így érzem. Főleg mióta itt, vagy a droid bloghus elődjén közölték velem, hogy Emmerich a tv sorozat alatt úgy érezte, mintha a szeme előtt erőszakolnák meg a gyerekét. 😀

   Kíváncsi vagyok, mi a teljes történet, amit el akart mesélni. Az biztos, hogy közelebb áll Däniken világképéhez, mint a sorozat.

 4. Inkább folytassák…mondjuk a sorozat 8. évadja után, mert utána csak hulladék évadok és folytatások voltak. Sok-sok asgardot bele 🙂

 5. Na ezt hívják teljesen felesleges rebootnak, tényleg nincs rá semmi szükség. Már volt 3 csillagkapu mozifilm, az első ami elkezdte a sorozatot, és a másik kettő ami lezárta, mindhárom tökéletes alkotás volt. Szóval semmit sem értek abból, hogy mi a fenét akarnak ezek?? Úgy tűnik Hollywood nem mindig tudja megítélni mi szorul rebootra , és mi nem. A csillagkapu filmek NEM szorulnak, úgy tökéletesek ahogy vannak.

  • Kicsit kötekedni fogok. A logikád jelen esetben ott dől meg, hogy az alkotók eredetileg is trilógiában gondolkoztak, és bizony jelen esetben a sorozat maga volt a reboot, hisz totálisan más irányba vitte el a történetet, mint amerre eredetileg akarták az ÖTLETGAZDÁK. Devlinék jelen esetben minössze az eredeti ötletüket akarják megvalósítani. És akkor már tényleg jobb, ha újra is kezdik az egészet, és nem keverik a két szériát.
   Egyébként volt már egy könyves folytatás is még a sorozat előtt is, magyarul is megjelent pár része, az is teljesen jó volt, már amennyire emlékszem. Az meg nem is baj, ha elfelejtjük az olyan a sorozatokban előforduló hülyeségeket, hogy az egész galaxisban mindenhol angolul beszélnek, az íráshoz meg valahogy mégis az ősi nyelveket használják…

  • Jól mondod. A csillagkapu filmek tökéletesek, és a sorozat történetét tökéletesen indították el , és zárták le. Ennél többet senki, még Hollywood sem várhat el tőlük. A készítők inkább foglalkozzanak azokkal a filmekkel melyek VALÓBAN rebootra szorulnak, de a Csillagkaput hagyják békén! Mellesleg a Gyűrűk urát nem akarják rebootolni véletlenül?

   • A sorozat nem Emmerich sztorija, csak a jogtulajdonos által kierőszakolt dolog. Én kíváncsi vagyok Emmerich teljes történetére. A tv sorozat pedig olyan sok ponton áll szembe a mozifilmmel, hogy igazából folytatásnak nem nevezhető.

 6. Pont itt a nyár végi rossz idő közepette került a kezembe a dvd, ez egy remek film. Izgalmas, jó rendezés, jó színészekkel.
  Örökké lehet majd veszekedni ezen a remake dolgon.
  Szerintem felesleges teljes mértékben a dolog. Ezen nincsen mit javítani.
  Tessék normális történetet írni, egy jó forgatókönyvet.

  Én a sorozatot sosem szerettem annyira. Nem fikázom, de szerintem rossz irányba vitték.

 7. Örülök neki! Csak gondolom nem a sorozat sztárjai lesznek benne. (persze nem is szabad belerakni őket.) Furcsa lesz egy Teal’c In díííd beszólás nélkül. 🙂

 8. Azért kell újrafeldolgozni, mert a sikeres produkciókat általában mindig és mindenkor újra kiadják a mozikban.
  Olyan téren fúl igaz, hisz ha nem is leszel így rajongója, akkor is odamész a moziba stb. mert nagyon kíváncsi vagy, hogy mit hoznak ki ebből stb. Úgyhogy, annak ellenére hogy tudom hogy az ilyen produkciók csak próbálkozások más nem, várom.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *