0

InterCom hírlevél

0intercom

Timberlake nyílt kártyákkal (16)

Ben Affleck és Justin Timberlake hétfőn együtt utazott Las Vegasba – de nem játszottak: itt tartották a Vakszerencse (Runner Runner, hazai bemutató: szeptember 26.) világpremierjét: teljesen érthetően, hiszen a sok átveréssel és üldözéssel felturbózott thriller a szerencsejátékosok világába vezet. Affleck egy online játékoldal gátlástalan főnökét, Timberlake pedig egy szenvedélyes játékost alakít a filmben. De Timberlake a premierre érkező újságíróknak azt mondta: ő nem hisz a szerencsében. Még a saját szakmájában sem.

– Szerintem a színészet, de a zene is inkább maratoni futás – mondta a sztár. – Egy jó pillanat senkit sem tesz színésszé, engem sem. A nagy találkozások, a hosszú, közös munka a lényeg. Olyan találkozásokra gondolok, mint ami Scorsese és De Niro között volt. Azért vállaltam ezt a szerepet a filmben, mert úgy éreztem, hogy Affleck és köztem működhetne valami izgalmas. És ha már itt tartunk: ha a Cohen testvérek egyszer felhívnának, hogy szerepeljek náluk, biztos azonnal rohanok. De így voltam akkor is, amikor arra kaptam ajánlatot, hogy Ben Affleck-kel kergetőzzem. Nyilván azonnal igent mondtam.

IC Press

A gonosz szép háza (16)

Végre egy rendező, aki nem a folytatásra hajt. Vagy nem a sajátjára.

James Wan rendező mostanában fürdik a sikerben. A Fűrész-franchise alapítója először a Démonok között (The Conjuring, már a mozikban) című horrorral hódította meg és rémisztette halálra a világot, de közben egy másik ijesztgetős, természetfeletti thrillere, az Insidious – A gonosz háza (Insidious – Chapter 2, hazai bemutató: október 31.) is ijesztően nagy siker. Ő viszont ingerülten elutasítja, amikor a folytatásról kérdezgetik.

– Hülye szokás, hogy ha egy film sikeres, rögtön mindenki a folytatásról kérdez – fakadt ki nemrég a vérfagyasztó témáihoz képest többnyire mosolygós rendező. – És nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy most egészen más dolgom van. Bármilyen jól megy is a mozikban az Insidious – A gonosz háza, egy perc időm sincs azon agyalni, hogyan térhetne vissza ez a démon a meggyötört szülőkhöz, akiket Patrick Wilson és Rose Byrne alakítanak.

A nyilatkozat azonban úgy teljes, ha azt is eláruljuk, a rendező éppen egy folytatás miatt nem ér rá: ugyanis ő készíti a Halálos iramban legújabb, immár hetedik részét.

IC Press

Gandolfini és a szeretők

Ha már muszáj búcsúzni, búcsúzzunk vidáman.

James Gandolfini a halála előtt nem sokkal forgatott egy kedves, játékos komédiát. Az Exek és szeretők (Enough Said, hazai bemutató: december 5.) egy nehezen induló szerelemről szól, melybe alaposan belekavar az elvált, és új életet kezdeni próbáló férfi volt felesége. Gandolfini filmbeli új szerelmét a sok sikeres tévékomédiából ismert Julia Louis-Dreyfus játssza.

– Az volt a csodás Jamesben – emlékezett a nagy sikerű amerikai filmpremier után a színésznő a partnerére –, hogy egyrészt egy jószívű óriás volt, másrészt egy önbizalom-hiányos kisgyerek. Folyton azt mondta forgatás közben, hogy nem neki kellene játszania ezt a szerepet „Én nem az a srác vagyok, aki a film végén megkapja a csajt – mondogatta. – Hívjátok Clooney-t, játssza inkább ő.”

IC Press

0jld

A család mindent visz (16)

Millerék verhetetlenek. A Családi üzelmek (16) (We’re the Millers, már a mozikban) című vígjáték, a főszerepben Jennifer Aniston-nal és Jason Sudeikis-szel elsöprő siker nálunk és az egész világon. Nem is csoda: a bevállalós poénok és a dilis történet mellé igazi családi boldogságot szállító sztori, a jó fej kábítószer csempész és rúdtáncos duóból álló főszereplő-páros igazi telitalálat – a nézők nem tudnak ellenállni neki. A héten a film újabb mérföldkő mellett száguldott el: már több mint 200 millió dollár bevételt gyűjtött világszerte, ebből 132 milliót az Egyesült Államokban, és ez még nem a végső szám. A maradék 73 millió a világ többi részén gyűlt össze. A komédia a premierje hetében megszerezte a toplista első helyét a legtöbb európai országban Németországtól Oroszországig, és még hátra van Spanyolország, Franciaország és Dél-Amerika legtöbb mozija.

A siker nálunk is hatalmas: a film – a mozipiacon kivételes módon – egy hónappal a bemutatója után, a legfrissebb premiereket legyőzve visszakerült a toplista csúcsára, és a mai napon átlépte a 200 000-es nézőszámot. Sőt: sorra előzi meg az év eddigi legsikeresebb komédiáit. A jövő hétre már valószínűleg több nézője lesz, mint a Nagyfiúk 2.-nek volt, és jó esélye van, hogy utoléri az év legsikeresebbjét, a Másnaposok 3.-at: a botcsinálta csempészcsalád legalább olyan megállíthatatlan, mint a gandzsával teli lakóautójuk.

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *