1

Emésztő megszállottság (Trap for Cinderella)

trapforcinderella

Mint tudjuk, az előzeteseket mindig úgy próbálják meg összevágni, hogy a lehető legérdekesebb, legizgalmasabb legyen. Előfordul, hogy olykor teljesen mást mutat, mint amit valójában reklámozna és kissé megrökönyödve ülünk a film előtt, hogy mi nem ezt vártuk. A Trap for Cinderlla trailerét elnézve egy erotikus leszbi love story drámára számít az ember, ám erről szó sincs, mert a film valójában inkább egy csavaros thriller lenne, legalábbis annak szánták.

trapforEgy lányt tolnak be a kórházba, bonyolult műtétet hajtanak végre rajta. Emlékei nincsenek, az orvosok Micky-nek szólítják. Súlyos balesetet szenvedett, később tudja meg, hogy a robbanásban meghalt jó barátnője, Do. Nem sokra rá rálel egy naplóra, amiből kiderül, hogy ő és Do elég közel álltak egymáshoz és egyáltalán nem a véletlennek köszönheti, hogy kórházba került.

Micky magabiztos, kissé nagyképű csaj, élvezi az életét, folyamatosan pörög, ráadásul nagy örökség elé néz. Do ezzel szemben visszahúzódó, szeretethiányos, kevésbé szeret a reflektorfényben lenni, de egyszerűen remekül érzi magát Micky mellett, erőt merít közelségéből, talán ő is olyan akar lenni, mint ő. Talán túlságosan is hasonlítani akar rá, legalább úgy, mint ahogy a film szeretne egy hitchcock-i alkotásra vagy az Egyedülálló nő megosztaná thrillerre.

Iain Softley több emlékezetes produkcióval emlékeztetett meg minket, de a Tintaszívvel elindult a lejtőn és az Emésztő megszállottsággal nem sikerült megállnia rajta. Pedig már az is öröm lett volna, ha legalább A titkok kulcsa szintjét hozni tudta volna, de új rendezése a mozikat elkerülve nálunk azonnal a televízió képernyőin landolt. Oda, ahova való, mert valóban egy tévéfilm benyomását kelti.

0tfc1

A rendező a két lány kapcsolatának a boncolgatásába nem merült bele túlzottan, közös ismerősökről, Aneurin Barnard karakteréről csúnyán megfeledkeznek és az első csavarra már az elején bárki könnyedén rájöhet, aki látott vagy olvasott néhány krimit. Ha Softley kicsit nagyobb érdeklődést mutatott volna egy izgalmas neo noirt is tudott volna kerekíteni az alapsztoriból. Vannak jelenetek, amikor úgy tűnik, hogy lassan magához tér a rendező és a feszültséget is feltornássza, de igazság szerint mit is várhatunk egy olyan filmtől, ahol még a motiváció sincs rendesen megmagyarázva. Így viszont marad egy szimpla thriller, amely esetleg pont arra jó, hogy este fáradtan a tévé elé leroskadva minimális elvárások nélkül végignézzen az ember.

imdb: 5,1

0tfc2

Egy komment

  1. Iain Softleytől a K-Pax óta várom, hogy újra valami igazán jóval álljon elő. Ezek szerint most se sikerült.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *