20

Amikor a rajongók kiakadnak egy szereposztás kapcsán… majd lenyugszanak

Jelenleg a “Ben Affleck lesz Bruce Wayne” hírek miatt akadt ki az internet népe. Nem ez az első és bizony nem is az utolsó döbbenethullám, ami miatt kiakadnak a rajongók. Volt jó néhány hasonló szereposztás-hír, némelyik kisebb, mások nagyobb dühöt váltottak ki. A már sokat emlegetett Heath Ledger (Joker) vagy Michael Keaton (Batman) leszerződtetése kapcsán is fortyongott a nép. Nézzünk néhány esetet, amikor a rajongók szintén ledöbbentek, majd a végeredmény mégis egészen elfogadható lett.

cruiselestat

Tom Cruise többször is kivágta a biztosítékot. Legutóbb Lee Child regényhősét, Jack Reachert játszotta el, a karakter a könyvben közel két méter magas és igen súlyos egyéniség. Child hiába állt ki Cruise mellett Reacher kedvelői nehezen nyelték le a dolgot. A Valkűr esetében is sokan furcsállták, hogy a Hitler életére törő náci tisztet pont ő fogja játszani. De mégis a legnagyobb zúgolódást az keltette, amikor kiderült, hogy rábízták Lestat megformálását az Egy interjú a vámpírral filmben. Anne Rice-nak sem tetszett a dolog, úgy gondolta, hogy a stúdió csak a bevételi sikerei miatt kérték fel a színészt. Később persze az írónő is megnyugodott.

wolverine

Dougray Scott. Jöhet. Russell Crowe? Még jobb. Hugh Jackman. Ok… vagyis ki ez az ember? Az X-Men film előtt a rajongók alaposan be voltak zsongva, kíváncsian várták, hogy ki formálhatja meg a népszerű mutánst. Az ausztrál színész leszerződtetését furcsállta mindenki. Ja, hogy az a fickó, aki leginkább énekléssel és táncikálással szerzett hírnevet? Na ne! Egy ilyen fickó miképp tudja majd azt a keménységet és elszántságot bemutatni, mint a képregénybeli karakter? De nem csak Jackmannel volt bajuk, az is probléma volt, hogy Ian McKellent tették meg Magneto-nak és Vihar szerepére nem egy afrikai színésznőt kértek fel.

bond

Pierce Brosnannal sem volt éppen mindenki elégedett, de elfogadták James Bondként. Ám amikor bejelentették, hogy Brosnan nem tér vissza a 007-es rajongói izgatottan várták, hogy ki lesz Őfelsége következő titkosügynöke. A többség ledöbbent, amikor kiderült, hogy a szőke Daniel Craig írhatta alá a szerződést. Sokan még poénkodtak is, hogy át kellene keresztelni a karaktert James Bland-ra. Craig azóta kapott hideget és meleget egyaránt. Vannak olyan vélemények, miszerint ő a legjobb Bond, míg továbbra is akadnak emberek, akik képtelenek megbékélni azzal, hogy Craig a 007-es.

hepburn

Amikor Truman Capote eladta az Álom luxuskivitelben jogait a Paramountnak jelezte, hogy Marilyn Monroe-t akarja a főszerepre. A stúdió hajlott volna rá, hogy az egykori szexbomba játssza Holly Golightly-t, ám Lee Strasberg azt tanácsolta a színésznőnek, nem tenne jót az imidzsének, ha egy prostit formálna meg. A fejesek egy kicsit szomorkodtak, majd megnyerték Audrey Hepburnt a szerepre. Capote természetesen dúlt-fúlt, alaposan kiakadt, hangoztatta is, hogy a Paramount csúnyán átverte. Hangja a rajongóihoz is eljutott, bár a végeredményen ez már mit sem változtatott.

hungergames

Habár Jennifer Lawrence a Winter’s Bone drámával bizonyított Az éhezők viadala olvasói szeme előtt nem pont ő lebegett, amikor Katniss Everdeen-ről volt szó. Alaposan meg is lepődtek, amikor Lawrence aláírt a filmre. Az általános vélemények szerint túl „öreg” és túl magas volt, sőt egyesek odáig merészkedtek, hogy azt mondták: kövér, túlsúlyos. Mégis 408 millió dollárt tapsolt össze a film hazájában. Lawrence Everdeenként: Elfogadva.

constantine

A képregényekben John Constantine láncdohányos cinikus démonvadász. És: szőke! Ráadásul angol. A rajongók alaposan fel tudnak háborodni, ha kedvenc karakter másmilyen nemzetiségű, így tehát az sem jött be nekik, amikor Keanu Reeves lett a film főhőse. Majd még dühösebbek lettek, amikor látták, hogy még csak be sem festették a haját. Végül a produkcióval nagyjából ki voltak békülve, bár annyira nem hozott lázba senkit egy esetleges folytatás lehetősége. Guillermo del Toro próbálkozik jelenleg a karakterrel és ő jó előre leszögezte: Constantine szőke lesz.

macskano

Selina Kyle is benne lesz a Batman harmadik részében, Selina Kyle is benne lesz a Denevérember harmadik részében – tapsikoltak a Batman fanok. Micsoda? Anne Hathaway fogja eljátszani? Ajjjj. Habár a színésznő komolyabb filmekben is bizonyított, de a többség képtelen volt kiverni a fejéből a Neveletlen hercegnőt és az Elátkozott Ellát. Sokak szemében csupán egy Disney-csaj volt. A kételyek a film bemutatása után gyorsan eloszlottak.

evansamerika

Chris Evans sokszor mutogatta humoros oldalát, de többször vállalt be komolyabb szerepeket (Napfény), de a többség számára egy viszonylag vékony, de izmosabb poénos színész volt. Azt is hozzá kell tenni, hogy a Foxnál készült Fantasztikus Négyesben a Fáklyát testesíthette meg és sokaknak ez a szerep ugrott be, amikor napvilágot látott, hogy a Marvel vele játszatná el Amerika Kapitányt. Gyakorlatilag duplájára kellett növelnie az izmait, hogy hiteles legyen a szerepre és el kell feledtetnie mindenkivel az F4-beli karakterét. Aztán kijöttek az első képek a forgatásról, látható volt, hogy Evans alaposan felpumpálta magát, majd a film alatt a rajongók zúgolódása is elcsitult.

bourne

Jelenleg nehéz elképzelni más színészt Jason Bourne szerepére, mint Matt Damont. Sylvester Stallone és Russell Crowe nevét is emlegették kezdetben, de elég nagy meglepetést okozott Doug Liman, amikor az akcióban egyáltalán nem jártas Matt Damont hozta a fedélzetre. Habár több műfajban is megfordult, de akkor akciószerepben elég nehezen lehetett elképzelni, így Robert Ludlum regényeinek kedvelői sem voltak oda Damonért. Mégis, később már nem a színész miatt aggódtak, hanem a film miatt, mert a stúdió alaposan beleszólt Liman munkájába és a pótforgatás alatt sem ő irányított.

 

anakin

Kissé érthetetlen, hogy miért Hayden Christensent tette meg Anakin Skywalkernek George Lucas. Mindenesetre mindenki reménykedett, hogy a Baljós árnyak után élvezhető Star Wars film jön, de Christensen és Natalie Portman románcát megmosolyogták. Durván lehúzták a színész alakítását, majd mindenki meglepődött, amikor a következő felvonásban még ha nem is gond nélkül, de túlszárnyalta az elvárásokat.

20 komment

 1. És pont ezek miatt nem értem azt, hogy egy rakás ember már előre annyira rinyál.
  Mint nemrég, mikor kijöttek az Robotzsaru forgatásról az első, CGI nélküli (!) fotók, és mindenki fanyalgott, hogy ‘jaaaaaj, hát hogy néz mááááán kiiii”.
  Az egészséges kétely egy dolog, ez a nyígás meg egy másik.
  Nézzük meg, és mindenki döntse el a saját ízlése szerint. Vagy ne nézze meg, az is egy döntés, mert nem tetszik a választás. De előre megmondani, hogy “hű, de szar lesz!”, ez már Nostradamusi kategória… 🙂

 2. Ne már gyerekek, nézzük már meg, hogy ezek közül hányan jobban, mint Affleck…majdnem mindegyikük…Elég volt egy ilyen poszt.

 3. Keanu Constantineként nekem tökéletes volt. Ha lesz valaha új rész vagy remake, nekem kifog folynia szemem a szőke Constantinetól 😀
  (a regényt sose olvastam)
  Afflecknek meg itt a nagy lehetőség bizonyítani, h akkor most milyen színész is. Minden szem rá szegeződik. Nem irigylem 😀

 4. Csak hogy megint az van, hogy az itt felsoroltak többsége körábban nem szerepelt kimagasló alkotásokban, csak kisebbekben, tehát ismeretlenek is voltak nagyjából, Affleck meg piszkosul nem az. Pontosan tudhatjuk hogyan fog alakítani, milyen képességei vannak, hisz láttuk már sokszor. Nekem ez a bajom. Nincs Bruce Wayne feje egyszerűen, hiányzik belőle az eszelősség.(Cris Evanst se nagyon értem, hogy 2 marvel hőst ugyan azzal játszatnak el, mintha nem lenne elég színész. Az is vicc.)

  • nagyjából a felsoroltak fele már befutott, ismert név volt, szóval ez a része a mondandódnak nem áll. a másik fele meg teljesen szubjektív.

 5. “Selina Kyle is benne lesz a Batman harmadik részében, Selina Kyle is benne lesz a Batman harmadik részében – tapsikoltak a Batman fanok.”

  “De nem csak Jackmannel volt bajuk, az is probléma volt, hogy Ian McKellent tették meg Magneto-nak és nem egy afrikai színésznőt tettek meg”

  Csak én szerintem érthetetlen ez a két mondat?

  • Az első szerintem érhető:) A második meg jogos, észrevettem mikor kitettem, de nem volt hajlandó változtatni a rendszer. Kösz, hogy szóltál.

 6. “majd mindenki meglepődött, amikor a következő felvonásban még ha nem is gond nélkül, de túlszárnyalta az elvárásokat.”

  Ami annyira kimerítette hogy azóta sem bírt normálisan játszani egy filmben sem. 🙂

 7. Nekem a mai napig fáj, hogy Tom Cruise játszotta Lestatot. Főleg, miután elolvastam a Vámpírkrónikákat.
  A másik bibi: Halle Berry az X-Men-ben. Miért? MIÉRT????

 8. Mondjuk Hugh Jackmantől lett volna talán a legnagyobb hiba elvenni a szerepet. Zseniálisan illik hozzá a karakter, ő pedig jól hozza.

 9. A Frank Miller féle The Dark Knight Returns-öt kellene forgatni.
  A főszerepben Dolph Lundgrennel. Megvan hozzá az elmebeteg, és egyben faarca ( A büntetőben kiváló volt.. ), és végre élethűen hangzana, amikor az őt kizsebelni készülők összesúgnak a háta mögött, hogy mekkora darab ember. Ja, és nem lenne röhejes álla a maszkban. Kiköpött Batman.

  Biztosan Ben Affleck is jó lenne kicsit komolyabb arcéllel és arckifejezéssel ( Ilyen elnéző mosolyra áll a szája, nem tehet róla.. ), 35 kilóval nehezebben, és 25 centivel magasabban.

  Ami a többit illeti, Cruise ügyesen játszott, Reeves-nek jól állt a Constantine, Bourne épp azért lett zseniális Bourne, mert a kutya nem nézné bérgyilkosnak, Craig pont annyira Bond a Fleming regényekhez képest, mint az elődei, Jackman jó, csak keveset füstöl és iszik…

  • tehát Batmant alakító színész legyen 217 magas és 130+ kiló? mert Affleck 192, bőven az eddig legmagasabb, aki eljátssza. az elnéző mosoly viszont stimmel, nehezen tudom elképzelni megszállottan. de előre ne írjuk le.

   • Igen, pontosan. Rettegjen mindenki a vászon előtt. 😀

    Affleck egyébként semmivel nem rosszabb választás, vagy távolabb állóbb a képregénytől, mint bármelyik eddigi szinész.

    És ha a plusz kilók mellé jól hozza a lelkisérült megszállottat, akár jól is elsülhet a dolog.

    Persze ehhez az is kellene, hogy a jelmeztervezők egyszer az életben az állat kiemelő, szélesebb vágatú maszkot csináljanak ( hogy ne csak mindig a színészek legyenek savazva.. ). Vagy csinálják meg az állvédős fémcuccos batmant akkor inkább. Ott van a régi robotzsaru álla, nyúlják le azt…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *