28

Írják a Prometheus 2-t

Tény, hogy a Prometheus volt a 2012-es év egyik legvitatottabb filmje, rengeteg kérdést tettek fel netszerte a nézők és mindegyikre volt legalább öt válasz. A Fox és Ridley Scott folytatná a sci-fi horrort, ám a szándékon kívül mást nem mutattak, ráadásul a rendező is eléggé elfoglalt.

Ám kiderült, hogy végre valaki hozzálátott a forgatókönyv megírásához. Jack Plagen körmölheti le a történetet, az úriember tette le az asztalra a Transcendence történetét is, amely Wally Pfister operatőr rendezői debütálása lesz.

 

28 komment

 1. En ugyan meg nem nezem a folytatast. Tehetnek egy szivesseget a nagyokosok, akik annyira hulyenek neztek a kozonseget, h azt a rakas gagyit kuldtek a mozikba… 🙂

  • Egyetértek. Nem vagyok különösebben Alien-kedvelő, de a Prometheusra rászántam a mozijegyet, erre mit kaptam? Egy komoly képpel előadott hatalmas hülyeséget. Még alacsony elvárásaimhoz képest is hatalmas volt a csalódás.

   • Ha távol áll tőled az alien (vagy akár a predator) “univerzum” számodra valóban idő és pénzkidobás volt.

    • Az a baj,hogy nem az alien-univerzum szeretetétől/utálatától függött a dolog: a Prometheus egyszerűen filmként rossz, bármi is legyen a témája. Ridley Scott elfelejtett rendezni.

     • a “hatalmas hülyeség” amit írtál abból az jött le hogy vagy nem érted a filmet, vagy nem vagy fogékony az alien sci-fire. Akinek nem tetszett a film ebből a két táborból való. Ha Nálad mindkettő játszik megértem hogy ez egy “rossz film” és “hatalmas hülyeség”

  • Ha annyira vetted a fáradságot ,hogy elolvastad a cikket és még kommentáltad is, akkor biztos vagyok benne ott fogsz ülni a moziba, máskülönben hidegen hagyna az egész. 🙂

 2. Nem vagyok oda a filmért de azért rossznak sem nevezném. Valahogy hiányzik belőle az a Wow faktor. De nem nehéz továbbvinni a történetet, koherens egész volt az első rész és sokféleképpen tovább lehet vinni.

  • Hogy voltál képes leírni a koherens szót ezzel a filmmel kapcsolatban?????!!! Írjad, hogy tetszik, hogy ez a kedvenc filmed, sőt ez minden idők legjobb filmje!!! De KOHERENS????????????

   • Szerintem teljesen koherens, legfeljebb egyeseknek nem eléggé szájbarágós.
    Mi nem volt kerek?

    • Kb. semmi. Na jó, kb. a 70%-a a filmnek nem volt kerek logikailag.
     De nem ér annyit az egész, hogy ennél több szót fecséreljünk rá.

 3. Minek ez a gyerekes veszekedés? Ízlések és pofonok.
  (Egyrészt szerintem is voltak benne logikai bakik, másrészt elég sok megválaszolatlan kérdés is akadt benne, ami tetszik.) Elhiszem hogy itt mindenki hatalmas alien-fan és piszkálja a csőrét rendesen a prometheus,
  talán meg kellene próbálni önálló darabként gondolni a filmre (persze lehet hogy ez nem megoldás), vagy annak idején nem kellett volna hatalmas lelkesedéssel,elvárásokkal megnézni azt. Tudom milyen rajongani valamiért.
  Elvileg 2015-ben új SW film jön, hatalmas rajongó vagyok és félek attól hogy valamit igen elk.rnak. Hasonló helyzet.

  • En nem vagyok Alien-fan, csak elvartam volna, h a 15 euros jegyarert cserebe ne egy izzadt, ertelmetlen, hagymazas remalmot kapjak, hanem egy FILM-et (tudod, logikus sztori, epkezlab karakterek stb.).

 4. Várós, csak most már más elvárásokkal ülök be, és a helyén, a műfajparódiák között fogom kezelni.

 5. Hmmm.. Ahhoz képest, hogy mennyien fikázzák a Prometheus-t (oké én is látom a hibáit), az IMDB-n és a Rotten-en mégis bőven a pozitív tartományban maradt és én is csatlakozok ehhez a réteghez, akiknek bejött a film dacára annak, hogy az Alien franchise gyerekkorom meghatározó szériája. Úgyhogy kíváncsian várom, hogy mit hoznak ki a Paradise-ból, de nem lesz egy sétagalopp..

 6. Én a Prometheust nagyon vártam.
  Aztán miután láttam nagyon mérges lettem.
  Szerintem meg fogom nézni a folytatást, de egyáltalán nem várom.
  Jön amikor jön.
  Most az Elysiumot és a Végjátékot várom nagyon.

 7. Szerintem egyrészt az volt a baj, hogy kivágtak egy csomó fontos dolgot belőle, ezért a nézők kiröhögte a szereplőket. Pl. kiderült, hogy az a két fickó, aki eltévedt előtte alaposan beszívtak:) A robot beszélgetése az űrlénnyel is hosszabb volt. Nem csak két mondat, aztán a nagy lény bedurvul. Scottnak ezt éreznie kellett, talán tudta is, de a kompromisszumok miatt belement, hogy ezek kimaradjanak. A film szerintem nézhető. De vajon lenne-e értelme egy új résznek? Az Alien rajongóknak ki van a töke. Az AvP filmek után kaptak egy felemás eredettörténetet. A folytatásra vajon vissza lehet őket csábítani?

  • Én Alien fan vagyok, és azt bizton állíthatom, hogy a bővített jelenetek (2, 3, 4 részben) iszonyú sokat dobtak a sztorin. A 3. rész egy átláthatatlan katyvasz volt, mindaddig, amíg meg nem néztem bővítve (ott minden a helyére került), a 4. részből súlyos részeket vágtak ki, és miután megnéztem oké volt, a 2. már eleve jó volt, de bővítve ütött.
   Azt nem tudom hogy a Prometheust kiadták e már bővített verzióban (egyáltalán ki fogják Koi?)de ha igen, akkor szóljatok, mert szeretném megnézni. (Kizártnak tartom, hogy bővítésekkel kikerekedne a sztori – ez a dobjuk a kukába a Darwinizmust nekem nagyon betett – de talán a szereplőkön és az eseményszálon javít.)
   És akármennyire is felbosszantott és csalódást okozott, Fassbender miatt muszáj leszek megnézni a kövi részt.

   • Nem tudom, hogy mi van a Prometheus DVD-jén. Itt olvastam néhány hozzászólást régen, hogy mintha azon lennének olyan jelenetek, amelyek tisztáznak néhány furcsaságot.

    • Na akkor ma megbnézem a polcon. De gyanítom hogy lesz valami extra rókabőr Directors Cut avgy mifene…

 8. …akkor biztos velem van a baj, mondjuk én nem moziban láttam, de nagyon tetszett, és várós a második része is.

 9. Nem értem az embereket,csak azért nem tetszett nekik mert nem értik az egész filmet,nem tudják hova tenni a történetet.
  Sok embernek az sem esett le,hogy nem is ott játszódik ahol az Alien kezdődött!!! LV-426!!!
  Várom a folytatást,az egyik legjobb film amit valaha láttam!!!

 10. Érdekelne így pár év távlatából hogy logikailag kinek mi nem volt érthető, vagy mi volt az a paradoxon 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *