18

A Sony készíti A bolygó kapitánya filmet

A 90-es években nagy nézettségnek örvendett A bolygó kapitánya (Captain Planet) környezetvédő rajzfilmsorozat. Gaia, a Föld istene kiválaszt öt fiatalt és mindegyiküknek egy-egy gyűrűt ajándékoz, amellyel képesek irányítani egy elemet (föld, víz, szél, tűz, szív). Ha a gyűrűk erejét egyesítik megjelenik a Kapitány, aki képes repülni és hatalmas erővel bír. A szórakoztatás mellett a környezetszennyezésre is felhíva a sorozat a figyelmet.

A Sony élőszereplős mozifilmet szeretne készíteni a szériából. Mark Gordon, Don Murphy és Susan Montford producerek vették kezelésbe a projektet. Gordon a 2012, Murphy a Transformersl, Montford a Vasököl útját egyengette. Mi lesz ebből? Nem kizárt, hogy a stúdió inkább az akcióra fog fókuszálni és az eredeti alkotás tanító jellegét, a mondanivalót kiöli belőle.

A Funny or Die mindenesetre Don Cheadle-lel már készített egy vicces rövidfilmet

 

18 komment

 1. Istenem, nagyon ötlethiányban szenvedhetnek, ha már ebből is filmet akarnak… az utóbbi idők szuperhősfilmjei (Thor, Amerika kapitány, Batman, Superman, Bosszú Angyalai-Bosszúállók) után minden hülyeségből filmet csinálnak? Kezdem úgy érezni, hogy ez lehet mostanában a mottó Hollywoodban:
  …ööö… repül? …ööö… van valami képessége? Oké, legyen belőle film… ööö… mondanivaló? Az nem kell… látvány legyen…

  • tévedés. ötlet van. linch-es cikk itt a droidon is bizonyítja.

   egyszerűen üzletileg jobban megéri egy ismert – még ha alig is – témát feldolgozni. hoz egy alap közönséget….

   engem hidegen hagy mondjuk ez a bolygó kapitányos izé 😀 a mese ok, mondanivaló ok, film teljesen felesleges.

  • Ennyire erővel mondhatnánk, hogy “az utóbbi idők szuperhősfilmjei (Sötét Lovag: Felemelkedés, Man of Steel, Zöld Lámás) után minden hülyeségből filmet csinálnak?” 🙂

   • Azért mondhatjuk úgy is, hogy még a szuperhős képregények között is vannak “emészthetőbb” karakterek-sztorik.
    Még mielőtt mindenki félreérti: képregényrajongó vagyok… és örülök, hogy teret nyertek az ilyen jellegű filmek, de azért mindennek van határa. Amikor paródiába és erőltetettbe csap át (mint ebben az esetben), akkor csak a nemtetszésemet tudom kifejezni… vannak ettől a karaktertől (Captain Planet) sokkal jobbak is. Nem csak Marvel és DC kiadók vannak: IDW, Image, Top Cow… ezekből mind lehetne válogatni.

 2. Egyetértek. Emlékszem erre a rajzfilmsorozatra, szerintem gyenge volt. Félreértés ne essék, minden tiszteletem a környezetvédelemé (amire a sorozat tanítani akar), de szerintem akkor sem méltó megfilmesítésre, annyira jó nem volt.

 3. Szerintem csak a karaktert fogják átvenni a filmhez,meg ezt a gyűrűs témát,a környezetvédelmed hagyják meg a Greenpeace-nek. Valamit kiehetne ebből hozni,csak hagyják el a zöld hajat…vagy nem is tudom 😀

 4. Spongya Bob vs. Teletubbies élőszereplős filmet nem akarnak véletlenül?
  Persze csak ha jóféle karakterdráma lesz…

  😀

 5. Föld, tűz, víz, levegő, szív. Egyesült hatalmatokból én vagyok a Bolygó kapitánya. (Vagy valami ilyesmi. :D) Szerettem gyerekkoromban.

 6. Sosem értettem minek a gyűrűk hatalma, ha végül minden rész végén a kapitánynak kell legyőzni a gonoszt, mert a pulyák magukban kevesek 😀

 7. Ez rajzfilmsorozatnak teljesen rendben volt, a gyerekek-fiatalok nyelvén hívta fel a figyelmet a környezetvédelemre, és azok problémáira. Voltak komoly mondanivalói egyes részeknek (amennyire emlékszem), az már más kérdés ezek nevelő hatása meddig gyűrűzött a 20-22 perces epizód végével 🙂
  Talán egy rajzfilm-rebootot elbírna, de előszereplős filmet csinálni belőle nagyon gáz ötlet.(amúgy most valószínűleg a GI Joe 2, Transformers sikerén felbuzdúlva kezdik el nézegetni a 80-as évek amerikai rajzfilmblokkját, hogy mi lehetne kasszasiker. De ott azért találni jobbat is.)

 8. Na de ha Bolygó kapitánya, akkor a modern idők szavára Al Gorenak mindenképpen kell benne egy cameo. Mondjuk a kellemetlen igazságot hirdeti, és a bolygó kapitánya becsapódik a színházba, verekszenek egy kicsit a csúnya környezetszennyező MILF-fel. Nem?

 9. Ezt, mármint az élőszereplős Bolygó kapitánya filmet, még mindig életképesebb ötletnek tartom, mint pl. a Hupikék törpikéket, vagy a Garfield-ot. A lényeg az, hogy tudják helyén kezelni a történetet és ne akarják ezt is valami komor fantasy köntösbe bujtatni, mint pl. a Batmant. Félreértés ne essék, a Batmannél ez jól működött, de a Bolygó kapitánya egy mesehős, nem akcióhős. Egyébként, egy egész estét animációs filmnek én is jobban örülnék.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *