0

InterCom hírlevél

0intercom

Így lett meg a Gatsby-lány (12E)

Egy 3D kamera, egy másik kamera a rendező kezében, egy harmadik valaki másnál valamint Leonardo DiCaprio – ennyien vettek részt azon a szereposztó próbafelvételen, melyen a Drive – Gázt!-ból ismert Carey Mulligan elnyerte végül a szerepét. A meghallgatás másfél óráig tartott, és mindössze két órának kellett utána eltelnie, hogy Baz Luhrmann rendező felhívja a csupán 27 éves színésznőt: mellette döntöttek. Így lett Mulligan A nagy Gatsby (12E) (The Great Gatsby, hazai bemutató: május 16.) főszereplője: ő játszhatja el Leoanrdo DiCaprio reménytelen szerelmét.

A végleges döntésig természetesen eltelt még egy kis idő: ehhez DiCapriónak szmokingba, Mulligannek estélyibe kellett bújnia, hogy így is lefényképezhessék őket egy párszor – de a színésznő azt mondja, ő már az első visszahívás után úgy érezte: a rendező, aki a Rómeó + Júlia és a Moulin Rouge! után még nagyobb, még látványosabb, még extravagánsabb filmet álmodott, már döntött.

– Azért mégis jó, hogy hivatalosan a szereplőválogatásnak vagy három-négy állomása van – foglalta össze tapasztalatait Carey Mulligan. – Mert ahányszor visszahívtak, mindig bőghettem egy jó nagyot. Még el sem kezdődött a forgatás, és én már sok órát sírtam A nagy Gatsby miatt: ehhez képest maga a munka már csupa vidámság volt.

IC Press

Vincent Casselnek transz az élet (16E)

A Transz (16E) (Trance, hazai bemutató: június 6.), Danny Boyle új filmje különösen csavaros thriller, melynek csupa meglepetés történetében a hipnózis nagyon fontos szerepet játszik: a néző sosem lehet biztos benne, hogy mi valóság és mi álom, melyik emlék igazi és melyiket ültette áldozatai fejébe a szép hipnoterapeuta, akit Rosario Dawson alakít. A rendező szerette volna, ha színészei a valóságban is megtapasztalják a hipnózis hatalmát, ezért a forgatás elején felkereste a stábot egy igazi szakember. De a film főgengszterét alakító Vincent Cassell-lel nem boldogult.

– Én nagyon örültem volna, ha jön valaki, és elvarázsol – panaszkodott újságíróknak az egyik legismertebb francia színész –, de sajnos nem történt semmi. A pasas profi volt, mindenkivel csodát művelt; megpróbált engem is hipnotizálni, de hiába. Talán azért, mert a valóságban pont az ellenkezője vagyok annak a gengszternek, akit a filmben játszom.

Tény, ami tény: Cassell élete olyan, mint az álom. A Hollywoodban is keresett francia színész évek óta Rio de Janeiróban él feleségével, Monica Belluci-val és két lányával, és bár a capoeira a hobbija, saját bevallása szerint szabad idejében a Copacabanán üldögél, sörözik, és az előtte hömpölygő, tarka tömeget nézi. Időről-időre pedig visszarepül Európába játszani: például egy csapdába került műkincsrablót a Transz-ban.

IC Press

Az Elysium első tíz perce

A készítői büszkék az Elysiumra. A District 9-nal berobbanó Dél-afrikai rendező, Neill Blomkamp új, immár óriási költségvetésből készült sci-fi/akciófilmje az Elysium – Zárt világ (Elysium, hazai bemutató: augusztus) már azelőtt premiert érdemelt, hogy egyáltalán elkészült volna. Hétfőn egy hollywoodi moziban, a The Grove-ban néhány tucat szerencsés meghívott megnézhetett belőle annyit, amennyi már megvan. Sőt, a vendégek a bő tíz perces vetítés után az alkotókkal is találkozhattak. Igaz, a főszereplő Matt Damon csak virtuálisan volt jelen: Berlinből jelentkezett be. A filmben a Föld a szegényeké maradt, a kiváltságosok egy bolygónk körül keringő mesterséges égitesten, az Elysiumon élvezik a kényelmes, biztonságos életet. A bolygóméretű szegénynegyedet Mexico Cityben forgatták, az égi luxust pedig Vancouverben – és utólag mindkettőt alaposan átalakították digitálisan.

– Mexico City az emberrablás fővárosa – mesélt a forgatásról a rendező. – De nem féltem: Matt Damon mellett biztonságban éreztem magam. Tudtam, ha ránk törnek az emberrablók, őt viszik el, mert őt ismerik, engem nem bántanának.

A filmben Matt Damon elhagyja a Föld-gettót, és megostromolja az Elysiumot. Az előrejelzések szerint, a film nagy sikerrel fogja bevenni a világ mozijait.

IC Press

Jön a Ciklon-bébi

Halle Berry terhességének híre ciklonként kavarta fel az internetező világot. Igaz, a 46 éves színésznő, azt nyilatkozta, saját maga is nagyon meglepődött, amikor rájött, gyereket vár – ám ő és párja, Olivier Martinez valamint a színésznő ötéves lánya, Nahla nagy örömmel készül a kicsi érkezésére.

– Csodás dolog ez, igazán nem hittem volna, hogy megtörténhet még velem – nyilatkozta az Oscar-díjas Berry, aki azt is közhírré tette: bár első szülése után vagy négyéves szünetet tartott, ezúttal egy percre sem akar leállni. Sőt, kétszeres anyasága nem fogja befolyásolni abban, hogy milyen szerepeket vállal.

Amit azért volt fontos elmondania, mert az X-Men sorozat rajongói jól tudják. A közelgő Farkas (16E) (Wolverine, hazai bemutató: július 25.) után ismét egy közös kaland következik, melyben Bryan Singer rendező irányítása alatt együtt szerepel az első és második generáció is. Az időutazásos X-Men-ben így Ian McKellen, Patrick Stewart is, de Michael Fassbender és James McAvoy is szerepel: sőt, ahogy a rendező egy tweetjében büszkén világgá kürtölte, Ciklon szerepében Halle Berry is visszatért.

E nyilatkozat célja talán épp az volt, hogy megállítsa az interneten máris terjedni kezdő találgatásokat: vajon ki marad-e a következő X-Men részből a viharos szépségű színésznő. A válasz tehát: nem lesz X-Men Berry nélkül!

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *