1

Kiderült, hogy miről fog szólni Brad Bird sci-fije

Amikor kiderült, hogy a Disney megcsinálná a Star Wars hetedik részét sokan úgy vélték, hogy Brad Bird fogja dirigálni, hiszen ő egy titokzatos sci-fi projekten dolgozott a stúdiónál. A pletykákat gyorsan megcáfolták, Bird az 1952 című tervezetét vitte a Disney-hez, amely jelenleg Tomorrowland címen fut, a főbb szerepekben George Clooney és Hugh Laurie lesz látható. Ezt követően sem maradtak abba a találgatások, hiszen egyesek néhány apró részletből messzemenő következtetéseket tudnak levonni, így többen úgy vélték, hogy a cselekmény az idegen lényekkel, csészealjakkal lesz összefüggésben.

HitFix ma lerántotta a leplet a történetről, mint kiderült a cím egy másik dimenzióra utal,  a középpontban egy tinilány, egy középkorú zseni és robotcsaj fog állni.

A fiatal Frank Walker feltűnik az 1964-es Világkiállításon, hogy bemutassa saját találmányait, de ötletei nem válnak be és David Nix (Laurie) azt tanácsolja neki, hogy jöjjön vissza, ha idősebb lesz és munkái működőképesek lesznek. Ám egy Athena nevű lány meglátja a nagy lehetőséget a 11 éves srácban és elviszi őt az alternatív univerzumba, de nem sokáig császkálhat kedvére, mert Nix, a hely polgármestere visszaküldi a Földre, ráadásul az is kiderül, hogy Athena, akibe beleszeretett valójában egy robot.

Telnek-múlnak az évek, Frank felnő (George Clooney lesz belőle) és még mindig arról álmodozik, hogy visszajuthat Tomorrowlandbe.  Nix az eltelt időben egyre erkölcstelenebbé és korruptabbá vált, a kreatív elmék abszolút nem érdeklik, inkább a teljesítmény és az elért eredmények foglalkoztatják. Belép a képbe egy Casey nevezetű lány is, aki a történet szempontjában fontos jelentőséggel bír és Athenát is viszont fogjuk látni ugyanolyan külsőben. Frank kideríti, hogy nem ő volt az egyetlen, akit kivágtak Tomorrowlandből.

A filmet 2014 december 19-én mutatják be. Bird a forgatókönyvet Damon Lindeloffal írja, ami talán máris elveszi néhány ember kedvét a filmtől.

 

Egy komment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *