0

Intercom hírlevél

0intercom

Izmosodik az óriásölő (12)

Nicholas Hoult a legújabb idők sztárja. A gyerekszínészből sikeres felnőtt színész lett, aki Az óriásölő (12) (Jack, the Giant Slayer, hazai bemutató: március 28.) című megaköltségvetésű családi kalandfilm főszerepével végleg belépett az A-listás sztárok klubjába. És most végre ehet is.

– Eddig többnyire azt várták tőlem a rendezők, hogy sovány legyek – nyilatkozta a színész, akit láthattunk már a Titánok haragjá-ban és az X-Men – Az elsők-ben is. – Most viszont, az új X-Men film kedvéért muszáj izmosodnom. És ez nemcsak mindennapi tornatermi kínlódást jelent, hanem azt is, hogy végre gátlástalanul ehetek.

Bár Az óriásölő-nek ő a főszereplője, ott még valóban nyurga srácot alakít, és meg is teheti: hiszen a vicces férfiasságot mellette Ewan McGregor, a rosszindulatú – bár játékos – macsóságot pedig Stanley Tucci képviseli.

IC Press

0nh

Mindenütt Croodék (6)

Az ősemberek meghódították a világot. Az Egyesült Államok 4000 mozitermében és Oroszországtól Mexikóig a világ 86 országában (összesen 11 870 moziban) egyszerre mutatták be a Dreamworks Animation legújabb produkcióját, a Croodék-at (6) (The Croods, már a mozikban), mely a történelem első lázadó kamaszlányáról és szűk homlokú, de nagyszívű apjáról szól. A humor, a sok ötlet, a 3D és a szerethető figurák együtt csodát tettek: a világ Croodék-lázban ég.

Az animációs családi vígjáték a premier utáni első hétvégén az USA-ban 43,6, világszerte pedig még 63,3 millió dollárt gyűjtött. A hétvége óta eltelt időt is hozzászámolva, öt nap alatt összesen 122 millió dollárban mérhető a film sikere – természetesen Magyarországon is rögtön a mozis sikerlista első helyére ugrott: itthon már majd 50.000 néző nevette végig a tűz, a női cipő és a családi kirándulás felfedezésének történetét.

IC Press

Smith: csak főszerep! (12E)

Szerénykedni felesleges. Will Smith főszereplő szeret lenni, és nem éri be kevesebbel. Az Entertainment Weekly újságírójával beszélgetve a már két alkalommal is Oscarra jelölt színész elárulta, hogy Quentin Tarantino eredetileg őt szemelte ki a Django elszabadul (18) főszerepére, ám ő nemet mondott a felkérésre: úgy érezte, az kevés neki.

– Django nem főszerep, én meg azt mondtam: csak főszerepet játszom – nyilatkozta Smith. – És szerintem abban a filmben dr. Schultz (a kétszeres Oscar-díjas Christoph Waltz alakításban) volt a fontosabb.

Természetesen mindenre van több magyarázat, korábban Smith azt mondta, a Men in Black 3. forgatása miatt nem tudta vállalni a fehérekre vadászó rabszolga eljátszását. Mindegy is, mi az igazság, a lényeg az, hogy a színész egyáltalán nem tűnik csalódottnak, amiért átengedte Jamie Foxx-nak a lehetőséget. M. Night Shyamalan új akció/sci-fijében, a különlegesen látványosnak ígérkező A Föld után-ban (12E) (After Earth, hazai bemutató: június 6.) övé az abszolút főszerep. Pontosabban: a régóta elhagyott, elvadult bolygón hajótörést szenvedő űrhajósok is ketten vannak, ám úgy látszik, van olyan színész, akivel Will Smith is szívesen osztozik. A Föld után-ban ugyanis a fia, Jaden Smith a partnere.

IC Press

Jön az új Wes Anderson-film!

A forgatás befejeződött, szétszéledt az elmúlt évtized legerősebb színészválogatottja. Wes Anderson filmrendező, a Holdfény királyság után ismét bolondosan komoly vígjátékot rendezett, és ismét nagyszerű színészek mondtak igent a hívására. A Grand Hotel Budapest-ben a főszerepet Ralph Fiennes játssza, partnere pedig nagyjából egész Hollywood: Bill Murray, Tilda Swinton, Jude Law, Jason Schwartzman, Edward Norton, Owen Wilson, Adrien Brody, Harvey Keitel, Willem Dafoe, Jeff Goldblum, Saoirse Ronan, Tom Wilkinson, Mathieu Amalric és F. Murray Abraham.

A történet a két világháború között játszódik, főhőse egy elegáns szálloda portása valamint az ő tanítványa, közös kalandjuk középpontjában pedig egy nagyon nagy értékű reneszánsz festmény áll, melyet elraboltak, és vissza kell szerezni. A párhuzamos szálakon futó történetet Berlinben forgatták (bár átmenetileg úgy volt, a stáb Budapestre jön dolgozni), és nemrégiben fejezték be a munkát. A forgalmazó, a legtöbb Anderson-film utóéletét gondozó Fox Searchlight az ígéri, idén karácsonykor vagy a jövő év elején már meg is láthatjuk, hogyan fér egyetlen történetbe ennyi fantasztikus színész.

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *