0

Zemeckis nem csinálja meg a Sárga tengeralattjárót

Robert Zemeckis jó néhány évvel ezelőtt lelkesen hozzálátott a motion capture útjának kikövezéséhez, ám hiába vetette bele boldogan a munkába, fáradozásai nem térültek meg a kasszáknál. Sőt, gyakorlatilag az Anyát a Marsra (Mars Needs Moms) combos bukása után egy időre kénytelen volt felfüggeszteni a mo cap fejlesztgetését, de legalább belevágott visszakanyarodott az élőszereplős filmek világába.

Az asztalán pihent a Sárga tengeralattjáró (Yellow Submarine) remake is, amelyet szintén a motion capture segítségével próbált megvalósítani, de a Disney nem volt hajlandó erre pénzt áldozni és egyelőre más stúdió sem karolta fel a tervezetet. Úgy tűnik, hogy Zemeckis lemondott arról, hogy megcsinálja a filmet. A rendező a TotalFilmnek beszélt erről.

“Nagyszerű lenne, ha a Beatles-t újra életre tudnánk kelteni, de valószínűleg jobb lesz, ha nem próbálkozunk meg vele.” – mondta Zemeckis – “Manapság egyre nehezebb filmeket készíteni, ahogy most áll a filmipar nem könnyű elhivatottnak maradni. Egy rendezőnek a saját korával is számolnia kell, fel kell tennie a kérdést, hogy mennyi időbe telik mire el tudja készíteni ezt vagy azt. Kemény dolog és csak akkor mernék a Sárga tengeralattjáróba belevágni, ha lenne egy forgatókönyvem, amiben hinnék. Mint a Kényszerleszállás esetében.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *