Karácsonyi nyereményjáték: Pi élete

Az idei év egyik leglátványosabb és legcsodálatosabb filmjét az Oscar-díjas Ang Lee szállította le, amelynek nagy része egy csónakban játszódik, ahol egy indiai srác és tigris próbálja túlélni az előttük álló izgalmas kalandokat. Az Intercom és az az Európa Könyvkiadó jóvoltából két regény és két plakát kerül kisorsolásra. Csupán egyetlen kérdésre kell válaszolnotok, a megoldásokat a filmdroid.blog@gmail.com címre várjuk. A tárgymezőbe írjátok bele a következőt:  Pi élete nyereményjáték. A válaszokat december 28. éjfélig küldhetitek be.

A kérdés: Mi a neve a tigrisnek?

Szinopszis: Pi Patel élete semmiben sem hétköznapi. Egy francia uszodáról kapta a nevét. Az apjának állatkertje van Pondicherryben. Tizennégy évesen hűtlen lesz gyökereihez, hogy egyszerre próbáljon keresztény, mohamedán és hindu lenni. És 227 napot tölt egy mentőcsónakban a Csendes óceánon kettesben egy Richard Parker nevű bengáli tigrissel.

Csodálatos kalandok, mesebeli tájak és vad fordulatok: a világsikerű regényből készült film három kontinensen készült, a legnagyobb európai, amerikai és indiai színészeket hozza össze a kétszeresen Oscar-díjas kínai rendező keze alatt, és fantáziájával biztosan elvarázsol mindenkit, aki hisz a nagy kalandokban, nagy ábrándokban és a nagyon nagy kékségekben.