0

Intercom hírlevél

0intercom

Az Argo akcióban! (16)

December 2. fontos nap Ben Affleck és az Argo életében: ezen a vasárnapon költötték el az amerikai mozinézők a százmilliomodik dollárt Az Argo-akció (16) (Argo, már a hazai mozikban) című thrillerre: ez az összeg azóta kb. 101 millió dollárra nőtt.
A filmnek Affleck nemcsak rendezője, hanem főszereplője is: a CIA túszmentési szakértőjét játssza. Őt küldik a legnehezebb helyzetek megoldására, és neki kell kihoznia Iránból hat ott bujkáló amerikai diplomatát is. A sokáig államtitokként őrzött, megtörtént eseten alapuló film kivételes darab: októberi amerikai bemutatója óta egyszerre lett a kritikusok és a nézők kedvence. Sok kritikus “Az év filmje” címet adta Ben Affleck rendezésének, mely bemutatója után hét hetet töltött az USA mozis Top10-ben, és abból négy hét a dobogón telt – mindkettő kivételes, ritkán ismétlődő teljesítmény. Így Affleck és társai – köztük John Goodman és Alan Arkin – felkészülten várhatják az Oscar-díjra jelöltek névsorának közzétételét: idén, Az Argo-akció-nak köszönhetően mindannyian szóba kerülhetnek.
IC Press

0argo

Pi Londonban (12)

Pi megérkezett Londonba. Hétfő este, a legelegánsabb premierek állandó helyszínén, a Leicester Square-en, az Empire moziban megtartották a Pi élete (12) (Life of Pi, hazai bemutató: december 20.) gálabemutatóját. A rendezőn és főszereplőjén kívül szokatlanul sok angol színész és más híresség bukkant fel a vendégek között: nyilván a különlegesen látványos filmről érkező eddigi hírek és fesztivál-beszámolók tették őket kíváncsivá. Ang Lee mikrobiológus feleségét és kamaszfiát is magával hozta, és a számtalan díj, jelölés, a meglepetésszerűen nagy amerikai mozisiker és az Oscar-díjjal kapcsolatos jóslatok után egy meglepő tényben jelölte meg a Pi élete sikerét: hogy el tudták adni a filmben szereplő mentőcsónakot – azt, amelyben a főszereplő a történet szerint 227 napot tölt a Csendes-óceánon… kettesben egy bengáli tigrissel.
A csónak kikiáltási ára 40 000 dollár volt egy internetes árverésen, a bevétel az Orangutan Foundation International számlájára kerül. Az alapítvány a borneói és szumátrai esőerdőben élő orángutánok megóvására jött létre, és a munkáját most nemcsak az 1920-tól az ’50-es évekig használt mentőcsónakok mintájára épült kellék, hanem a film más kellékei, a szereplők és a rendezők által aláírt plakátok eladásából származó bevétel is segíti. Ang Lee azt mondta az újságíróknak: ez a siker bizonyítja számára, hogy filmje nemcsak látványos és izgalmas lett, hanem eléri fő célját: kicsit jobbá teszi az embereket.
IC Press

Az új klasszikus gengszterfilm (16)

Itt az új Keresztapa? Ruben Fleischer szerint a Gengszterosztag (16) (Gangster Squad, hazai bemutató: január 31.) esetében nincs kevesebbről szó. A 75 millió dollárból, fantasztikus színészgárdával forgató rendező – akinek a neve a Zombieland című horror-vígjáték elkészítésével vált ismertté – azt mondja, minden generációnak jut egy igazi gengszter-mozi. És az ő generációja számára a Gengszterosztag lesz az.
A filmben Sean Penn alakítja a maffiózót, aki New Yorkból Los Angelesbe teszi át a székhelyét, és különös kegyetlenségével hamarosan meghódítja a város. A rendőrség tehetetlen vagy hagyja magát megvesztegetni: míg néhány kemény zsaru el nem szánja magát, hogy félredob minden szabályt, és a saját módszereivel szabadul meg a város új urától. Az osztag két főnökét Josh Brolin és Ryan Gosling alakítja, az efféle filmekből kihagyhatatlan, titokzatos nőt pedig Emma Stone játssza.
A Gengszterosztag egyszerre thriller, akciófilm és felidézi a film noir legszebb pillanatait: még az is lehet, hogy tényleg klasszikussá válik.
IC Press

A Tűzgyűrű máris folytatódik

Guillermo del Toro jövőjében rettentő szörnyek vannak. A nyár egyik legizgalmasabbnak, leglátványosabbnak ígérkező szuperprodukciójából, a Tűzgyűrű-ből (Pacific Rim, hazai bemutató: 2013. nyár) még egy kockát sem látott a világ, az alkotók eddig sikeresen rejtegették a Csendes-óceán mélyéről előtörő szörnyek és az ellenük épített óriásrobotok csatájának képeit – a stúdió mégis biztos a sikerben. Emiatt már fel is kérte a rendezőt, lásson neki a folytatás megírásának. Del Toro nem ígéri biztosra, hogy a rendezést is elvállalja másodszor, vagy ha igent mond, előtte akkor is szeretne megrendezni egy kísértettörténet.
– Forgatókönyvírás közben néha a legjobb ötleteket is kénytelenek vagyunk eldobni – számolt be az Oscar-díjra jelölt rendező a Hollywood Reporternek. – Van, ami nem fér bele a történet szerkezetébe, van, ami túl drágának tűnik… úgyhogy bőven van anyagunk a folytatás számára. Minek dobnánk el őket?
Többnyire még a legnagyobb stúdiók is várnak egy-két hetet egy film bemutatója után, és az addigi siker lemérve döntenek a folytatásról. A Warner Bros. és a Legendary Pictures ezúttal nagyon magabiztos: a 100 milliós költségvetésből készülő Tűzgyűrű-ben valószínűleg máris egy ígéretes sorozat első darabját látják.
IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *