8

Elhunyt Hollósi Frigyes

Az ország ismét szegényebb lett egy remek színésszel, Hollósi Frigyes ma hunyt el, azt nem tették közzé, hogy mi okozta halálát. A színészt a Nemzeti Színház és a Katona József Színház saját halottjának tekinti.

Hollósi 1941 április 21-én született, 1962-ben került a Szolnoki Szigligeti Színházhoz, majd 18 évvel később a Nemzeti Színházhoz szerződött. 1993-ban egy évig a Művész Színház színpadán játszhatott, 1994 és 2001 között a Katona József Színház tagja volt, 2002-től a Nemzeti Színházhoz igazolt.

A színpadon 220 alkalommal tűnt fel, többek között játszott a Vízkereszt, vagy amit akartok, Szentivánéji álom, Hamlet és a Svejk darabokban. Rengeteg filmben és sorozatban bukkant fel, benne volt az Angyalbőrben, a Linda és a Tűvonalban szériákban és láthattuk a Dögkeselyű, Egészséges erotika, Sose halunk meg, Hamis a baba, Sztornó, Roncsfilm alkotásokban.

8 komment

  1. Remek színész volt,különösen a karakterszerepekben.
    A Kisváros című tévéfilmsorozatban remekül játszotta a pörköltre mindig kapható felügyelőt.

  2. Hát ez nagyon szíven ütött…:S Nyugodjék békében!

    Épp a múltkor filózgattunk haverral, hogy ha most újra szinkronizálják a Star Warst, vajon ismét ő lesz e végig…:/
    Darth Vader magyar hangjai sorra mennek el…. (Kristóf Tibor, Kránitz Lajos, most meg ő…:S )

  3. R.I.P. Hollósy halálával egy újabb nagy szinkronhangot vesztettünk, talán az igazi nagyok közül még Helyey László és Sinkó László vannak meg (bár utóbbit jó ideje nem hallottam). Pont tegnap néztem a Ravasz, az Agy-ot, és állapítottam meg, hogy milyen jó Hollósy Frigyes hangja Baptista Barry-nek. “Igen, a puskával lőni szoktak!” 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *