1

Damon lesz a The Monuments Men egyik főszereplője

A hatalom árnyékában (The Ides of March) a kritikusok egyik kedvence volt, több fesztiválon is megfordult és komoly díjesélyesként tekintettek rá. A fillm rendezője és egyik szereplője, George Clooney a nagy felhajtás közepette bejelentette, hogy ő fogja dirigálni a The Monuments Men alkotást.

Clooney most egy jó barátját, Matt Damont kérte fel a főszerepre. Együtt játszottak az Ocean’s trilógiában és a Sziriánában (Syriana). A forgatókönyvet Clooney és Grant Heslov vetette papírra. Az eddigi szereposztás is tetszetős, Bill Murray, Cate Blanchett, Jean Dujardin, John Goodman, Daniel Craig tartózkodik a fedélzeten.

A történet szerint a II. világháború idején a nácik a Führer parancsára keresték és kutatták a legértékesebb, leghíresebb művészeti értékeket, tárgyakat, festményeket, amelyeket aztán katalogizáltak. Némelyeket megsemmisítettek, másokat megkíméltek. Az angolok és az amerikaiak egy múzeumigazgatókból, kurátorokból, történészekből álló különleges egységet hoztak létre, a Monuments Mennek nevezett csapat az ellenséges vonalak mögött próbálta megmenteni a különféle értékeket.

Egy komment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *