1

A HBO a 2012-es elnökválasztásról készít filmet

Az HBO eddig nem vallott szégyent politikai töltetű filmjeivel. A Versenyben az elnökségért (Game Change) alkotásban a McCain-Palin kampányt dolgozták fel, míg az Újraszámlálás (Recount) a 2000-ben lezajlott elnökválasztásra fókuszál, amelyről milliók állítják, hogy Bush csalással nyert.

A csatorna éppen most szerezte be a Double Down: Game Change 2012 című könyvet, amelyet Mark Halperin és John Heilemann újságírók vetettek papírra. a kötet majd valamikor 2013 őszén jelenik meg. A duó szolgáltatta az alapanyagot a Versenyben az elnökségért projekthez is.

Arról még nem esett szó, hogy ki rendezi a 2012-es elnökválasztásról szóló filmet, de nem lenne meglepő, ha Jay Roach szerződne le a feladatra, hiszen a már említett két produkciót is vezényelte le, minden alkalommal elvitte az Emmyn a legjobb rendezőnek járó díjat. A film 2016-ban kerülne a képernyőkre.

 

 

Egy komment

  1. Mindkét film jó volt, az HBO nagyon ért a zsánerhez, úgyhogy várós. Bár igazából nem tudom, milyen dramatizálható esemény volt a 2012-es amerikai elnökválasztási kampány során…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *