9

Röviden: A titánok haragja

0wt

Az előző részről itt esett szó.

A titánok harca a 80-as évek egyik legkedveltebb fantasy-ja volt, amiből két éve egy látványos, de kissé döcögős, unalmas és feledhető alkotás született borzalmas 3D-vel. Mivel a mérleg profitot mutatott a stúdió a folytatás mellett döntött, elkergették Louis Leterriert (azért nem teljesen, mert a produceri poszton azért megpihent), aki lelkesen mondogatta, hogy neki egy trilógiára való ötlete van, helyére Jonathan Liebesmant kérték fel. Az eredmény? Hollywood egyre erősebben próbálja egyre lejjebb és lejjebb tolni az igényszintet, azt akarják elérni, hogy az effektekkel jócskán megpakolt és pörgős alkotásokon a nézőben még véletlenül se fogalmazódjanak meg kérdések, csak nézze nagyra nyílt szemmel, tátott szájjal (kissé nyáladzva) az előtte zajló történéseket. Perszeusz ókori Bruce Willisként adja drágán az életét, eshet bármilyen magasról, kaphat bármilyen pofonokat ő akkor is dacosan feláll, majd véresebben és mocskosabb kinézettel vánszorog tovább. Kitartó, bátor hős, akire még emlékeznek a sokat szenvedett, isteneikhez jó ideje nem imádkozó görögök. Csak éppen elfelejtettek mellé emlékezetes karaktereket írni. Agenor, Poszeidón gyereke csavargó szélhámos, aki egyik pillanatról a másikra megembereli magát és 2 perc alatt elviszi arra a rejtélyes szigetre, amit senki nem tud, hogy hol van. Androméda Kraken-hamiból harcos hercegnővé érett, sereget vezet a szörnyek ellen. Csatlakozik Perszeuszhoz, aki ki akarja szabadítani a fogságba esett Zeuszt az alvilágból, de emlékezetes megmozdulás híján inkább csak mereszti a két szép szemét a háttérben. Kellett egy Io pótlék, aki kitartóan ment-mendegélt Zeusz fia mellett, csak épp Gemma Arterton egyéb elfoglaltsága miatt nem tudta bevállalni a folytatást, így inkább Andromédát vették elő és még kinézetét is megváltoztatták (Alexa Davalos helyett Rosamund Pike játssza). Hádész továbbra is mesterkedik, szövetkezik Kronosszal és Árésszel, fűti a bosszúvágy száműzetése miatt, de az első felvonásban egyébként is láthattuk, hogy egy szemernyi könyörület vagy jóság sincs benne. A készítők sajnos őt sem kímélik, nevetséges fordulatot vesz a karakter sorsa. Perszeusznak szusszanásnyi ideje sincs, hisz’ kimérával harcol, Küklopszokkal viaskodik, Minotaurusszal akasztja össze a bajszát, Hádész is felbukkan néhány alkalommal, ráadásképp az alvilág folyamatosan átrendeződő térképe (Kocka beütés) miatt is fájhat a feje. Meg kell hagyni, eléggé mozgalmas, de a tempó mellett a szereplőkre már nem jut idő, mintha nem is akartak volna foglalkozni velük. A hős mellé adtak egy szöszi csajt meg egy vicces alakot és úgy gondolták, ha még az ikonikus fémbaglyot sem hagyják meg is van oldva minden. 30 %

Büdzsé: 150 millió dollár
Eddigi amerikai bevétel: 77 millió dollár
Eddigi összbevétel: 278 millió dollár

9 komment

  1. Az első rész is hagy kivetnivalót maga után, ez meg még inkább. Hádész fordulatán konkrétan felnevettem. Megint erőltetetten nyomták az arcomba a “de jó embernek lenni” szociális építőkockát. A történet lófütty. A minotaurusz másfél perces monológja megint mosolyt csalt az arcomra, pedig hogy hájpolták. Igazán békén hagyhatnák végre azt a baglyot.

  2. Tulajdonképpen leforgatták újra az első részt, csak más szereplőkkel, más helyszíneken, jobb cgi-vel és sokkal jobb 3d-ben. Nem volt rossz film, de jó sem. Nálam viszont a pontszámot az imax 3d-élmény felhúzta 6/10-ig.

  3. @Shyllard: A 3D jobb volt az első részhez képest. Még a szemüveget is ideadták és nem valami gagyi papírizé volt. Most már az van, hogy a szemüvegért elkérnek vagy 400 Ft-ot és hazaviheted, legközelebb meg lehet vinni:)

  4. Minek vinne bárki is haza egy 3D szemüveget????Mit kezd vele???És még ki is kell fizetni?Nevetséges!

  5. @game ower: 200 ft és a későbbiekben annyival olcsóbbak a 3D-s filmek, feltéve, ha a szemüveget viszed magaddal. Nem egy olyan óriási kiadás ez. Meg még mindig jobb, mint mondjuk imaxben, ahol szanaszét karcolt, és ragasztgatott szárú szemüvegeket adnak, amiket a film után vissza kell adni.

  6. Ez a film tipikus példája,hogy hogyan ne változtassunk a jó bevált recepten,még akkor is ha az előzménye borzalmas volt.Leakarták nyomni ismét az emberek torkán ugyan azt a rossz munkát,bár most nem sikerült… Annyira buta,egyszerű,felszínes,semmitmondó ez a film,hogy ezt már mutogatni kellene. Szerintem Perseus karakterére akár egy trilógiát is lehetett volna építeni,ha rendes történetet adnak alá.Az akciók súlytalanok,a cgi néhol egészen jól néz ki,néhol ronda, mennek A-ból B-be,karakterek gyengék,meg ezek a párbeszédek…:/Számomra nagy csalódás volt. Nem valószínű,hogy lesz folytatás,így ellehet köszönni a Titánoktól. 3-4/10

  7. Az előzőben se volt sok értelem, ez viszont maga a megtestesült zs-kategória. Másfél óra pazarlás volt az életemből.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *