9

Marvel: A mutánsok nem emberek

A Marvel képregényeiben az X-Men folyamatosan azért küzd, hogy az emberek elfogadják őket és ne tekintsenek rájuk ellenségként és hogy őket is megillessék az alapvető jogok. Ez azonban nem megy egyszerűen, a gonosz mutánsok és kormány egyes tagjainak áskálódása miatt sokszor kerülnek problémás helyzetekbe.

Ám a való világban a Marvel azért küzd, hogy bebizonyítsa: a mutánsok nem emberek. Ezt nem valamiféle ideológiai vagy morális okokból teszi, egyszerűen csak pénzről van szó, nagyon sok pénzről. A képregényben látott mutánsok játékfigurákat más országokban gyártják, majd ezeket behozzák az Államokba, amiért meg kell fizetni az adót. De nem mindegy, hogy mennyit. Az emberszerű játékok ugyanis 12 %-os adókategóriába tartoznak,  ezzel szemben azok után,  amelyek nem embereket ábrázolnak csak 6,8 %-ot kell kicsengeti,

A képregénykiadó ügyvédei megérik a pénzüket, ugyanis elérték, hogy a termékek a 6,8 %-os adó alá tartozzanak. Sőt, nem csak a mutánsok, de az összes Marvel karakter után ezentúl ennyit kell adózni.

9 komment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *