1

Magyar misztikus vígjáték-sorozat karácsonykor a weben

0haSajtóhír: Új, szokatlan hangvételű magyar web-sorozat debütál karácsonykor a Youtube-on. A Hodor aurA nyilvánvaló titkai című misztikus vígjátékot Pater Sparrow írta és rendezte. A sorozat címszerepben a fiatal, szuggesztív színésznő Fátyol Hermina látható majd, de a tízperces részekben feltűnik többek között Péterfy Bori, Sárosdi Lilla, Szabó Simon és Vasvári Emese is.
Hodor aurA egy gyönyörű lány, egy kósza lélek, talán csak egy szellem. Egy furcsa városban, furcsa emberek között él, talán pont azon a helyen ahol mi élünk. A különbség közte és mások közt, hogy ő tisztában van vele: nincs különbség! Talán ő az egyetlen aki ezt tudja!

A sorozatot – amely a Katapult Film égisze alatt született – Angelusz Iván és Reich Péter (Apacsok, Bibliotheque Pascal, Intim Fejlövés, Overnight) producer-páros fejleszti Pater Sparrow az ’1’ című film rendező/látványtervezőjének projektjeként. Miután az eddig elkészült részek meghívást kaptak Európa két rangos websorozat fesztiváljának (Cinema Tous Ecrans, Marseille Web Fest) hivatalos versenyprogramjába, a készítők úgy döntöttek, még idén publikussá teszik a pilot csomagot, így karácsonytól az elkészült három epizódot a közönség ingyenesen megtekintheti a neten.
Az író-rendező, Pater Sparrow így jellemzi a sorozatot: „Az aurA figurájának adalékai Chaplin-től kezdve, a Kis Hercegen át, egészen Alíz Csodaországáig érnek. Azoknak való, akik nem olvasnak használati utasításokat a világhoz, hanem élnek benne és összekacsintanak egymással, mert tudják az igazi titkok nyilvánvalóak! Szabadon és játékosan próbáltunk létre hozni, egy inkább csak érzetekben konkretizált de azokban összefüggő világot. Bizonyos vagyok abban, hogy megosztja majd a közönséget, mint eddig szinte minden, amit csináltam, de azért remélem sokan szeretik, vagy megszerethetik a poetikus látásmódot, a torz figurák humorát, és Fátyol Hermina szemeit.”
Hodor aurA nyilvánvaló titkai-t Erdély Mátyás (Miss Bala, Szelíd teremtés, Delta, Before Down, Johanna) fényképezte, zenéjét Kalotás Csaba és Hegyi Dávid (freemen) szerezték, a főcímdalt pedig Polgár Odett énekli. A jelmezeket a Godena Juhász Attila, Tóth András (USE), és Tóth Ali  (The Room), a látványt pedig Pater Sparrow-val közösen  Vandad Kashefi (Anormal Sessions) tervezte.
A szokatlan hangvételű magyar web-sorozat első része, A háromszög december 24-én, a második epizód, A rúzs December 25-én, míg a harmadik, A mágnes december 26-án kerül fel (angol felirattal) a sorozat saját Youtube csatornájára (www.youtube.com/aurahodor).

1. rész – A háromszög / December 24.

2. rész – A rúzs / December 25.

3. rész – A mágnes / December 26.

 A sorozat hivatalos YouTube oldala                     www.youtube.com/aurahodor

 A sorozat hivatalos Facebook oldala                         www.facebook.com/aurahodor

 A Katapult Film hivatalos oldala                                www.katapultfilm.hu

Egy komment

  1. A téma nem annyira fogott meg, de a rendező előző munkája, az “1” tetszett, úgyhogy erre is kíváncsi lettem…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *