0

Kevesebb mozijegy fogyott Amerikában, mint tavaly

A THR közlése szerint az előzetes becslések alapján  Észak-Amerikában 1,28 milliárd jegy fogyott 2011-ben, amely visszaesés az előző évhez képest. 4,4 %-kal kevesebben mentek mozizni, mint tavaly. Öröm az ürömben, hogy legalább a nemzetközi porondon szépen alakultak a bevételek, sok produkciót az Amerikán kívül elért eredmények húztak ki a pácból.

A számítások azt mutatják, hogy Észak-Amerikában idén 10,2 milliárd dollárt termeltek a mozik, míg 2010-ben 10,58 milliárd dollárt kasszíroztak a filmszínházak, ami 3,6 %-os visszaesés.  Ez azonban nem annyira szörnyű, mint 1995-ben, akkor csak 1,211 milliárd jegy fogyott, 2002-ben pedig 1,57 milliárdnyian jutottak el a vetítőtermekbe.

Ha a nemzetközi eredményeket nézzük a hat hollywoodi stúdió összesen 13,53 milliárdos forgalmat generált, ami minden idők legjobb, legnagyobb bevétele.

Valószínűleg hamarosan közzétesznek majd egy-két közleményt, ahol a fejesek, a szakemberek és a hozzáértők megpróbálják megmondani a tutit, hogy szerintük miért szárnyal az Amerikán kívüli piac és miért ültek be kevesebben Amerikában a vásznak elé.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *