5

80-as évek: Fekete eső előzetes

Ridley Scott a 80-as évek végén (1989) készítette el ezt a stílusos akcióthrillert, amelyben Michael Douglas és Andy Garcia játssza a főszerepet. New York-i zsarukat formálnak meg, akik azt a feladatot kapják, hogy egy gyilkos kell Japánba visszaszállítaniuk, ott pedig egy jakuza háborúban találják magukat.

Ridley Scott rendező eddigre már elkészítette a Szárnyas fejvadászt és a Legendát, ezt követően olyan buktákat hozott össze, mint az 1492 és a G.I. Jane. A Hannibál, a Sólyom végveszélyben és a Gladiátor után azonban egy ideig többségében sikertelen produkciókat dirigált, jelenleg a Prometheust forgatja. Douglas sztárnak számított, a Kína szindróma, a Nílus gyöngye vagy a Tőzsdecápák szépen hoztak a konyhára, előtte állt még az Elemi ösztön és a Játsz/ma. A 2000-es évek nem sok dicsfényt hoztak, Az apósok akcióban vagy A testőr nem sokakat érdekelt. Rábólintott a Tőzsdecápák folytatására, ugyan a kritikusok dicsérték, de nem sikerült visszakerülnie a sztárok közé.

5 komment

  1. A múlt héten láttam valamelyik magyar adón, teljesen jó volt. Csak nekem ugortt be kamerahasználat és színvilág kapcsán a Blade Runner hangulata?

    Meg is néztem tegnap a Legendát, de az elsőre nem nagyon adta.

    megj.:1942-1492??

  2. vicces ezeket látni, akkoruiban pont ugynazt gondolták Japánról, mint most Kínáról. Pedig nem vált a nyugat japán gyarmatává…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *