16

Ritchie rendezi a Xerxest?

0xerxesGuy Ritchie már az utómunkákat végzi a Sherlock Holmes: A Game of Shadows-on, így elvileg lassan elkezdhetne gondolkodni azon, mi lesz az Excalibur feldolgozással. Lehetséges, hogy még egy ideig semmi, ugyanis a hírek szerint felkérték arra, hogy csinálja meg a 300 folytatását, a Xerxes-t.

Zack Snyder dirigálta a 300 képregényfilmet, majd a nagy siker után szóba került a második felvonás. Frank Miller összehozta a képregényt, Snyder pedig a forgatókönyvön munkálkodott. Ám a projekttől kénytelen volt elszakadni, mivel a Warner őt szerződtette le a Superman filmre.

Korábban már kiderült, hogy mi lesz a sztori: A történet főhőse Themisztoklész, Görögország egyik legjelentősebb embere, akinek az ország hatalmas flottája köszönhető és a cselekmény fő része az artemisiumi csatára koncentrál, amely ugyanazokon a napokon történt, mint a Thermopülai szorosnál történt ütközet. A film azzal indul, hogy elregélik miért tört ki a perzsák és a görögök közt a háború, majd a marathoni csatában találjuk magunkat. Ezt követően  Themisztoklész rájön arra, hogy az ellenség ismét támadni fog.

16 komment

  1. Annak idején könnyebben tanultam volna a történelmet, ha ilyen filmeket látok közben! XD

  2. @Spawn85: Ilyen is volt már nem 1 filmmel kapcsolatban, nem?
    van, hogy még forgatókönyv is van, sőt komplett gárda.
    Vagy sorozatoknál, még pilot is, oszt nem lesz belőle semmi. 😉

  3. @Spawn85: Ezt se tudom, de ilyen is biztos, volt már nem 1, hogy buktak jogokat stúdiók, nem?

    Az biztos, csak akkor lesz film, ha úgy gondolják, hogy legalább 2x, 3x visszajön a befektetett píz.

  4. @Spawn85: Ismerve a Warner töketlenkedéseit akár csak a borzalmasan elkúrt Superman Returns kapcsán, és hogy 2 év múlva csak a Siegel és Schuster örökösök jóváhagyásával lehet filmet csinálni – ami pénz, és forgatókönyv szempontjából sem jó hír a Warnernek, mert sokat kell fizetnie, és Siegelék nem fognak minden fosra rábólintani, én majdnem biztos vagyok benne, hogy most összecsapnak valami szar “S” filmet, azt a nép megnézi jól, oszt jónapot, a kékruhás alsógatyát kívűl hordó hőst nyugdíjazzák. Ezért Snydert nem fogják elengedni, új rendező keresésére egyszerűen nincs idő.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *