6

Bérgyilkosok viadala (The Tournament)

 

Minden hét évben egy kisebb város lakóinak az élete fenekestül felfordul, az átlagnál ilyenkor kicsit több a hulla az utcákon és a bárokban, több ház is felgyullad, illetve néhány jármű totálkáros lesz. A köznéppel persze lenyeletnek valami hülye, süket dumát magyarázatképp, valójában azonban a világ legjobb bérgyilkosait eresztik össze az adott városkában, csak a profiknak van helye itt, a legjobb pedig mindent visz. A szervezők iszonyat gazdag emberek részére szervezik meg ezt a viadalt, nagyban lehet fogadni a résztvevőkre.

Az új esemény résztvevői között ott van Lai Lai Zhen, aki 17 éves kora óta a triádoknak dolgozik, a legjobbnak számít Keleten, egy atléta tulajdonságival megáldott fickó, aki játszi könnyedséggel ugrál a háztetőkön, jelen van az orosz speciális erők kegyetlen gyilkosa is, no meg egy texasi fickó, aki legszívesebben minden áldott másodpercben lepuffantana valakit, mellesleg megszállott ujjgyűjtő, de a legutóbbi győztes is képviselteti magát, ő a csakis a bosszú miatt érkezett a versenyre. Akad itt olyan, aki a rakétavetőt részesíti előnyben és van olyan is, aki gépfegyverrel vagy shotgunnal nyomul.

Messziről látszik, hogy nem öltek több tízmilliót a produkcióba, tipikus B film, de abból is ott van a topon. A verekedések jól kivitelezettek, egy beállításnál sem látszik, hogy a küzdő fél a levegőt ütögetné, hanem tényleg olyan, mintha valóban egymást püfölnék a szereplők (pl. Scott Adkins vs Kelly Hu a templomban). Apropó, szereplők, akad itt néhány ismert arc. Robert Carlyle egy papot játszik, de nem azt a fajtát, aki úgy néz ki, mintha skatulyából húzták volna ki, csöppet ápolatlan, nem veti meg a piát és miközben keresztet vet még hozzáteszi, hogy fuck. Kelly Hu nevét a Skorpiókirály kapcsán jegyezhettük meg, majd gyorsan el is felejthettük, hiszen kevés A kategóriás filmhez volt köze ezután (X-Men mondjuk). Ving Rhames egy termetes (még jó) bérgyilkost formál meg, ő alapozza meg az elején a hangulatot, majd pár percre rá mikor Liam Cunningham ismerteti mi is ez a Bajnokság már tudjuk, hogy nagy szakértelem kell hozzá, hogy elcsesszék ezt a filmet, aki itt már unja vagy fintorog, az jobb ha már elfoglaltságot keres.

Pörögnek rendesen az események, ütnek, lőnek, ahogy azt kell, csalódás is lenne, ha 30 bérgyilkos egy kisvárosban egymással csak sakkozna. A verekedések jól kivitelezettek, néhány produkciónál látszik, hogy csak a levegőt csépelik, püfölik a felek, itt viszont minden rendben van. Az utolsó harmadra szusszanásnyi szünet következik, jön egy kis felesleges drámázás, meg beiktattak egy csavart is, amit már mindenki jó előre ki tud találni. Egyébként meg kell említenem, hogy nem holmi PG-13-as filmmel van dolgunk, ez bizony kőkemény R besoroású produkció. 75 %-ot tudok adni a filmre, a vége felé már gyorsan rendezték le egymást a bérgyilkosok, talán erre még szánhattak volna pár percet. Hangulatban, akcióban és szórakozás tekintetében is könnyedén ráver a sok tékás baromságra és még néhány mozis alkotást is kenterbe ver.

imdb: 6,7

 

6 komment

  1. Pontosan 1.5 óra gondolkodásmentes kikapcsolódás. Nem bánom, hogy megnéztem, de nem az a film, ahol egy kicsit is mozgatná az agysejteket. (ami néha nem is baj)
    Marha véres.

  2. Hát tényleg nem Oscar esélyes, de mégis nézhető film. Jól kivitelezett és teljesen hihetetlen, de itt ez nem lényeg. A lényeg az, hogy Kelly Hu megint istenien néz ki! A Skorpiókirály óta imádom a csajt! (Még ha B kategóriás művésznő is)

  3. Nem volt ez rossz szerintem sem. Igaz, a film végi “csavar” szerintem kb. a film felétől egyértelmű, de ettől függetlenül jól szórakoztam rajta.
    Kelly Hu pedig tényleg nagyon jól néz ki.

    És ahogy Koimbra is írta, ez bizony nem PG-13-as film, folyt a vér becsülettel.

    Ja, és egyébként angol film, nem amerikai. (nem tudom erről esett-e szó)

  4. Nagyon jó film, nekem is teljesen bejött! Kelly Hu nagyon jó bőr! 😛

    Magyar címe van már?

  5. Nem lenne rossz, de a végére már nagyon B… A plakáton meg hüvellyel együtt repül a golyó, amatőrök…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *