23

Rhys-Davis nem tér vissza a Hobbitba

John Rhys-Davis Gimlit alakította a Gyűrűk ura trilógiában, felkérték arra, hogy ismét vállalja el a törp szerepét a Hobbitban és annak folytatásában, de a színész nemet mondott.

“Megkérdezték vállalom-e, de őszintén szólva nemet mondtam. Ezen én már teljesen túlléptem, de persze a szentimentális részem nagyon is szeretne részt venni ebben ismét. Ám nem vagyok benne biztos, hogy az arcom el tudná  viselni ezt a megpróbáltatást megint. “

Szerintem Davis rosszul teszi, hogy nem vállalja, egyrészt biztosan többet kapna, mint a mostani szerepeiért, másrészt pedig mikor is láthattunk tőle emlékezeteset a Gyűrűk urán kívül? Talán az Indiana Jonesban? Egy kis gyötrelmet el tudna viselni.

Guillermo del Toro rendezi a két részt, az első felvonás 2011 decemberében érkezik a mozikba, míg a folytatás rá egy évvel később fut be. Peter Jackson producerként felügyeli a munkálatokat.

23 komment

  1. Ez túl gyenge kifogás, végülis ő egy színész…
    Talán nem is ő dönt arról, hogy játszhat e benne vagy sem. 🙁
    Talán előre leszerződött egy halom olcsó tévéfilmre 2010/2011-re vagy valami rosszarcú producerrel és utólag a Hobbit már nem fér bele, szerződést meg nem lehet bontani.

  2. Mivel szegénynek szinte minden egyes maszklevétel tán szinte lejött a bőr az arcáról, mivel allergiás volt az egyik összetételére a maszknak, így megértem, hogy nem akarja többet eljátszani. Már a Király Visszatér végén is mondta, hogy sajnálja a “dwarflover”-öket, de soha többet nem fog újra maszkot felvenni. Ha jól emlékszem az utolsó maszkot, ami rajta volt, rituálisan el is égette =)

  3. A Slidersben is emlékezetes volt Maximilien Arturo professzor szerepében 3 évig. Aztán az a hülye Maggie Backett (Kari Wuhrer) váltotta. Onnantól hanyatlott lefelé a Sliders is.
    A Richard Chamberlain-es Salamon király kincsében is jó főgonosz volt, még volt valami tv-film valami tengeri szörnyről, ő volt a kapitány. Talán ezek még a legemlékezetesebb filmjei így GYU-i és az IJ-k után.

  4. A bőre nem bírta a maszkot meg a sminket. Honnan tudnátok hogy csak annyi volt a baja, hogy kicsit beleizzadt?

    Mellesleg a Hobbitban Gimli faterja szerepelt, Gimlinek nem is kellene benne megjelennie.

  5. Valóban, Glóin lesz a filmben, ő a törpök egyik királya. Jesszusom, de sokára lesz meg a film! :(((

  6. Mivel a Hobbitban Gimli nem szerepel, nagyon helyes, hogy nem vállalta el. A Gyűrűk Urát is teljesen el****ta az ostoba Peter Jackson azzal, hogy olyan változtatásokat eszközölt a filmben a könyvhöz képest, amik teljesen hiteltelenné tették (gondolok itt Arwen nevetségesen felnagyított szerepére vagy arra, hogy a leghiggadtabb emberi szereplőből, Faramirból egy arrogáns, önző kis valakit csináltak, vagy akár a Aragorn lezuhanására a szikláról egy olyan csatában, ami az eredeti történetben nem is létezett).

  7. @Klark-Andy: Én is most akartam írni a Sliders-t. 🙂 Amúgy ha már szóba került, szerintem igazán onnan indult a sorozat hanyatlásnak, amikor Jerry O’Connell-t is kiírták.

    @Gilderoy: Ez megítélés kérdése. Szerintem a “District 9” nem volt nulla. A “King Kong”-ot viszont nem láttam.

  8. @I-brahi: Anyám…
    szerinted könyvet lehet egy az egyben átültetni mozivászonra?

    Csak szólok: minden (azaza MINDEN) könyvadaptáció eltér az eredetitől!

    Peter Jackson megcsinálta azt, amit senki más nem mert – 3 film, ami méltó Tolkien örökségéhez.

    Tessék már a szemellenzőt eldobni…

    ***

    District 9 nulla? és mi a jó? Ugly Truth?

    Ímádom a sörösüveg bedobáló kmmenteket, mint ez is fenn.

    A “Leszarom” és a “Ez úgy is szar lesz!” után a kedvencem.

  9. Szerintem a forgatás egybe esik Uwe Boll következő blocbusterével. Így azért érthető hogy nemet mondott.

  10. @Karcsibá: Tudom, hogy minden könyvadaptáció eltér az eredetitől, de nem gondolod, hogy amit Faramirral művelt ez a kretén, az egy erőteljesen méltatlan dolog volt? Maga a film a könyv ismerete nélkül magas pontszámot kapna nálam, csak az a baj, hogy olyan pontokon változtatták meg a történetet, ami egy birodalmi lépegető erejével csapja agyon a filmet…

  11. Peter Jackson jól megcsinálta a GYU-t, szerintem nem volt gond benne, pedig énis olvastam a könyveket. Am érthető hogy Gimli nem fog szerepelni benne, elvégre tényleg nincs benne a könyvben.

  12. @Narg: nem tudom elhinni, hogy a mai technológiával ne lehetne olyan maszkot csinálni, amelynek az összetevőire nem allergiás.

    Én sajnálom, hogy nem vállalja, nagyon nagyot alakított a LOTR-ben.

  13. Az első rész szerintem a világ legjobb könyvadaptációja, legalábbis a bővített! A többi rész viszont bántóan gyengébb mint az első, ráadásul rengeteg remek dolgot kihagytak, és még néhol elég unalmas is volt, persze attól még nagyon szeretem őket. Nálam a pontozás.
    Gyűrűk Ura A gyűrű Szövetsége: 9,5/10
    Gyűrűk Ura A Két Torony:6,5/10
    Gyűrűk Ura A Király Visszatér:6,5/10
    Persze a könyvhöz képest a pontszámok, igazából többet adnék nekik:)

  14. Én inkább azt nem értem, hogy lesz a Babó történetéből 2 film? Minél többet láthatunk ebből a világból annál jobb, de a történet nem igazán igényelné. Főleg, ha emiatt Smaug-ot 1 évvel később láthatom és hallhatom csak.

    Vagy a 2. film valami összekötő cucc lesz?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *