0

Jane Eyre újra a vásznakon

Cary Fukunaga, a Sin Nombre rendezője fogja dirigálni Charlotte Bronte híres-nevezetes regényének, a Jane Eyre filmváltozatát. Moira Buffini írja a forgatókönyvét.  Korábban Ellen Page játszhatta volna a főszerepet, de mivel nem haladtak semerre az előkészületek a színésznő kilépett.

A Jane Eyre Charlotte Bronte írónő 1847-ben Londonban kiadott regénye, mely A lowoodi árva címen is napvilágot látott. A regény, melyet szerzője Currer Bell álnéven jelentetett meg, rögtön hatalmas sikert aratott. Ma a világirodalom egyik legfontosabb regényeként tartják számon. A történetről és a regény szereplőiről a wikipedián olvashatsz bővebben.

A könyvet többször is megfilmesítették, készült belőle mozifilm, sorozat, tévéfilm. Először 1910-ben láthatták a nézők a vásznakon. Az 1944-ben bemutatott műben Orson Welles, Joan Fontaine, és Elizabeth Taylor voltak a főszereplők, az egyik forgatókönyvíró Aldous Huxley volt. 1996-ban pedig Franco Zeffirelli tolmácsolásában készült el egy mozis változat, 2006-ban a BBC egy 4 részes minisorozatot készített a regény alapján.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *