2

Box Office: A “látnoki erejű” rendező megcsinálta

 

 

Megérkezett az év első legjobban hype-olt filmje, a Watchmen és ahogy várható is volt rögtön a box office lista élére került. Még a bemutató előtt a nevéhez kapcsolódik egy rekord, az R besorolású filmek közül ezt vetítették a legtöbb moziban (ezt a csúcsot eddig a Matrix: Újratöltve tartotta). Az alkotás egyébként a 3. legjobb nyitóhétvégét produkálta az eddigi márciusi bemutatók közül (az első helyen a 300 áll, ami szintén Zack Snyder dirigálása). A Watchmen az első nap még 25 milliót zsebelt be, szombatra és vasárnapra azonban kissé megcsappant a nézőszáma, tehát a képregény rajongóinak jelentős része valószínűleg tiszteletét tette a mozik kasszájánál. A végeredmény jóval 100 millió felett várható, jelenleg 120-125 milliót jósolnak Az imdb-n jelenleg ez a mű a 166. legjobb film, pénteken még a 213. helyet foglalta el.

Ez pedig a film főcíme lenne

Régebben bemutatott filmek:

Tyler Perry rendezésében készült Madea Goes to Jail a második helyen terpeszkedik, a leginkább Amerikában népszerű direktor következő alkotása még idén esedékes. Az Elrabolva továbbra is az élbolyban, megint csak azt tudom mondani, hogy örülök, hogy tetszik a népnek, a filmet ebben a hónapban a magyar mozik is műsorra tűzik. Az Oscar után megdobták jó pár mozival a Gettó milliomost, aminek hatására a bevétele is megnőtt, amely ezen hétvégére kissé megcsappant, de semmi ok az aggodalomra, a 15 millióba került film már bőven visszahozta a költségeit. Kevin James főszereplésével készült Paul Blart: Mall Cop már adam sandler-i eredményt ért el, amely előzetese nem sok poénnal kecsegtetett, de hát az amcsik vevők az ilyen humorra. A múlt heti második helyzett, a Jonas Brothers: The 3D Concert Experience-nek közel 78 %-os negatív változással kellett szembenéznie, akármennyire is népszerű a banda, Hannah Montana-szerű eredményt nem sikerült elérnie. Szintén nem vágott sok pozitív előjellel mozis karrierjének a Street Fighter: Legend of Chun Li, pályafutása második hétvégéjén több, mint -70 %-kal csökkent az érdeklődés iránta, egyhamar nem adja senki a fejét még egy SF filmre.

Hétvégi amerikai mozis bevétel becslések, az adatok millió dollárban értendőek

 

Cím Hétvégi bevétel Eddigi bevétel Büdzsé Info

Watchmen: Az Őrzők

55,65

55,65

150

Iromány,

jelenetek,

poén

Tyler Perry’s Madea Goes to Jail

8,80

76,50

Elrabolva

7,45

118,04

45

Iromány

Gettó milliomos

6,92

125,44

15

Iromány

Paul Blart: Mall Cop

4,20

133,64

26

Előzetes

Nem kellesz eléggé

4,02

84,64

25

Előzetes és poszter,

iromány

Coraline és a titkos ajtó

3,31

65,68

Szinkronizált előzetes

Egy boltkóros naplója

3,12

38,35

Előzetes

Jonas Brothers: The 3D Concert Experience

2,78

16,79

Fired Up

2,60

13,36

20

Előzetes és 10 perc a filmből

Jövő héten érkezik egy sci-fi kaland a régebben pankrátorként tevékenykedő Dwayne Johnsonnal, a film címe A Boszorkány-hegy. Jön egy tini vígjáték, a Miss March és egy horror-thriller is, a The Last House on the Left.

2 komment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *