5

The Scorpion King 2: Rise of a Warrior

 

A filmesek egy adott produkcióból mindig megpróbálják kisajtolni a maximumot. A Múmia már két folytatást is megélt, no meg a második rész után jött egy spin-off, a Skorpiókirály is. Nem szerepelt túl rosszul a kasszáknál, így ezt is folytatták, ami az első filmelőzménye. Ebben láthatjuk azt, hogy Mathayus hogyan vált félelmetes és legyőzhetetlen harcossá.

Mathayus gyerkkorában bosszút fogad Sargon ellen, ki megölte az apját. Ő is átesik egy kiképzésen, amely során kiérdemli, hogy a Fekete Skorpiók, a király elit testőrségének a tagja legyen. Az évek során Sargonból király lett, aki birtokában van néhány mágikus trükknek is. Mathayus terve elsőre kudarcba fullad, menekülni kényszerül, de elképzelését nem adja fel.

Már az első rész sem volt valami hű de nagy alkotás, de ez aztán még jobban lejjebb adja. A szereplők antiszínészek, néhol vigyorba torzulhat az ember feje, mikor valamilyen arckifejezést próbálnak magukra erőltetni a szereplők. Dwayne Johnson már nincs jelen, helyébe Michael Copon lépett, aki Ranger volt régebben, no nem Chuck Norris mellett, hanem a Power Rangers csapatban. Gondolhatnánk esetleg a női fronton lesz valami, hiszen a Skorpiókirályban Kelly Hu domborított, itt Karen David énekesnő és dalíró nyújt haloványat minden tekintetben.

Mivel ez már egyenesen dvd-re érkezik ne számítson senki nagy trükkökre, a Xéna és Herkules sorozathoz hasonlítanám az effekteket. A harci jelenetek sem hagynak maradandó nyomot, egy-két pózolás még jól sikerült, de ez kevés. A Fekete Skorpiók elméletileg über nagy harcosok, ehhez képest Mathayus könnyedén végez az útjába kerülő egyedekkel. No sebaj.

sk22

Russel Mulcahy régebben klippeket gyártott, innen került a filmbizniszbe. A Hegylakóval be is írta magát a történelembe, hiszen ez klasszikus lett, az már más kérdés, hogy később mások el is cseszték az egészet. Nevéhez fűződik az Árnyék képregényfilm, ami megbukott (nekem tetszett). Az évek során a tévében is kipróbálta magát és gyártott pár videófilmet is, tavaly esélye lett volna visszatérni a Resident Evil harmadik része után, de úgy látszik nem tudott élni a lehetőséggel. Ezúttal egy igen gyenge dolgozatot tudott felmutatni. Folytatni már nem kéne, bár még lehet lejjebb süllyedni, a rendezőnek is, a történetnek is, meg úgy mindenkinek aki részt vett ebben.

 

The Scorpion King 2 Rise of a Warrior movie image

 

5 komment

  1. Azért annyira nem rossz ez a film. Egyszer nézhető. Ilyen kalandfilm-ínséges időkben, minden jól jön. Ez csak nagy duma, hogy antiszínészek, az ilyen filmbe nem is kell nagy alakítás. Swarcinak milyen volt a mimikája a Conan-ban? Semmilyen, mégis egy klasszikus remekmű a film.
    Egyedül a computertrükkök übergagyik. A Minotaurusz meg az óriásskorpió bizony harsány kacajra fakasztott.

  2. Pszt: Schwarzi azért más tészta, tőle jobban megnézek bármit.

    Kóczy: Mulcahy legjobb filmje a Resurrection (szerintem). Nézd meg te is:)

  3. Mulcahytól eddig két filmet láttam.Mindkettő bejött.A Hegylakó és a Visszakézből, Denzel Washingtonnal.Valszeg ezt is megnézem bár már az első rész sem nyűgözött le annyira.

  4. Egyszer meg lehez nézni de az egész városon keresztül követő Magic Arrow azért kicsit zavaró volt,olyan hülyén jött ki.Szeretem a scifit és a mágiát de voltak dolgok amik valahogy nem illettek bele számomra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *