2

Pókember 3 (Spider-Man 3) – kritika

2007sp3
A 90-es években minden Pókember rajongó nagy örömmel olvashatta, hogy James Cameron készíti el a a Hálószövőről a mozifilmet. Aztán Cameron ment, de a film jött, a rajongók pedig csalódtak. De mint tudjuk a remény hal meg utoljára, bizakodunk, hogy majd a következő. Ezt könyörtelenül ki is használják, így a Pókfej harmadik kalandját köszönthetjük a vásznakon. Sajnos.

Pedig kedvező előjelek voltak. Homokember, Zöld Manó, Venom mint ellenfelek. Mozgalmas lesz-dörzsölték össze tenyerüket a rajongók. Ráadásul Gwen Stacy is feltűnik. Itt néhányan már furán nézhettek azért.

Szóval Peter Parker éldegél nyugodtan , esküvőt tervezgeti, Pókemberről, azaz saját magáról ad el fotókat a Hírharsonának. De azért belecsap az a bizonyos a ventilátorba. Homokemberrel kell felvennie a harcot, nem mellesleg régi haverja a Zöld Manó is rá pályázik, ráadásul valami földön kívüli fekete anyag rámászik, majd később Venom is lecsap.

2007sp32

258 millió dollár, erre? – kérdezhetnénk csalódottságunkban. Mit is szerettünk a Falmászó képregényeiben? Azt, hogy álruhában a Pókfej összecsap a bűnözőkkel,miközben repkednek a jó kis beszólások, két hepaj között meg Mary Jane-nel vigyorgott vagy Jameson-nal szócsatáztak. Ezt várnánk el a filmtől is, hogy csiri-csáré effektekkel megspékelve rúgja valagon az aktuális gonoszakat, nem azt, hogy sok hülye felesleges , nevetséges dumát mondjanak a szereplők, az álomkór kerülgeti rendesen a nézőt. Ráadásul teljesen kiherélték az egész képregény hangulatot. Az kevés, hogy vannak ismerős arcok, helyek. Nem probléma , ha egy-két dolgot megváltoztatnak. De szinte mindent?! Túlzás. Hiányzik a pókösztön, a jó kis beszólások, a fekete ruhával kapcsolatos dolgok, időrendi sorrendeket változtattak meg,sok sok dolgot ,amit lehetne sorolni napestig. A fordulatnak szánt részek szánalmasak, gyengék. Venom iszonyat keveset szerepel, az ő karaktere elbírt volna egy egész filmet is akár.

Ami jó volt ebben a filmben az egyedül J.K. Simmons, ő kiválóan hozza J.J. Jameson szerepét.

2007sp34

Ezt csak az fogja szeretni aki kőkemény Pókember rajongó vagy aki „csakazértis”.

A film végén a székből felállva összekoccantjuk szemöldökünk, Sam Raimi-t már sokadjára küldjük el melegebb éghajlatra és azon gondolkozunk vajon Uwe Boll jobban meg tudta volna ezt csinálni. De egy biztos: Pókember helyett nekem bizsereg a pókösztönöm.

Előállítási költség: 258 millió dollár

Összbevétel: 890 millió dollár

Rendező: Sam Raimi

Szereplők:Tobey Maguire (Peter Parker/Pókember)
Kirsten Dunst (Mary Jane Watson)
James Franco (Harry Osborn)
Thomas Haden Church (Flint Marko/Homokember)
Topher Grace (Eddie Brock/Venom)
J.K. Simmons (J. Jonah Jameson)
Rosemary Harris (May Parker)
Bryce Dallas Howard (Gwen Stacy)
Theresa Russell (Mrs. Marko)

2007sp33

2 komment

  1. A sztori sz*r. Parker karaktere eddig is béna volt, de ebben a filmben végleg kiherélték. Figyeltétek az emós Hitler-hajat?

    Meg ahogy Venom lesz a csávó…. Gagyi! Ahogy megérkezik a fekete anyag…. GAGYI! És ahogy a vén May néni még 7 év után is ugyan ott tart, és az öreg halálán még mindig nincsenek túl, és pont így hozzák be a Homokembert…. ULTRAGAGYI!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *