0

A tengerészgyalogos (The Marine, 2006) – kritika

Ne ébreszd fel az alvó katonát
2006-the-marine

WWE is beszállt a filmbizniszbe. Ez azt jelenti, hogy most már a pankrátorok  nem csak a szorítok között láthatók, hanem filmekben is. Kezdték Dwayne „The Rock” Johnson-nal, aki két  filmjükben is domborított, a filmek azonban nagy költségvetésűek voltak és nem is termeltek annyit. Aztán gondoltak egyet és zsebpénzbarát költségvetésből kezdtek gazdálkodni. A legutóbbi See no evil-ben még Glen Jacobs ontotta ki a belsőségeket, a The Marine-ban pedig John Cena passzírozza be az arcát az unszimpatikus egyéneknek.

A mű maga részemről a 80as éveket idézi, nem kell agyafúrt filmre számítani, de arra tökéletes, hogy megnézzünk egy hangulatos akciófilmet , ami nem emésztett fel több tíz milliót.

John Cena által alakított tengerészgyalogost leszerelik, nem búslakodik sokat, szép, szőke feleségével a hegyekbe utaznának, de közbe szól egy gyémánttolvaj banda,akik elrabolják a szőke hölgyeményt és így menekülnek a rend őre elől. Pechjükre. Hogy kinek a balszerencséjére az majd kiderül a végén.

Az is csoda, hogy Amerikában moziban ment ez a film, mivel ezek általában a videotékában indítanak. Szerencsére olcsón hozták össze a dolgot és így nem is puffantak. Kár is lett volna érte, mivel a film pár hülyesége ellenére (pl: minek cipelik magukkat a szőkeséget, inkább csak hátráltatja őket) szórakoztató, hangulatos alkotás. A 80as évek akciófilmjeit komálóknak mindenképp érdemes megnézni.

75 %

Gyártási költség: 15 millió $

Amerikai bevétel: ~19 millió $

Összbevétel ~ 22 millió $

John Cena (John Triton) Robert Patrick (Rome) Kelly Carlson (Kate Triton) Anthony Ray Parker (Morgan) Abigail Bianca (Angela) Jerome Ehlers (Van Buren) Manu Bennett (Bennett)

Rendező:John Bonito

 

 

2006-themarine

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *