11

2017. decemberére tolták a Star Wars 8-at

starwarsA Disney eleve nem szerette volna a Star Wars: Az ébredő Erőt (Star Wars: The Force Awakens) decemberben bemutatni, de J.J. Abrams elérte, hogy dolgozhassanak még egy kicsit az előkészületeken. A nyolcadik felvonást viszont 2017. május 26-ra tűzték ki, viszont a stúdió meggondolta magát. Lassan két milliárd dollárnál jár a hetedik felvonás, így a stúdió úgy gondolta, hogy megfelelő lesz ha a következő rész is ekkortájt került a vásznakra. 2017. december 15-re időzítették a bemutatót.  Ebben az időpontban a Steven Spielberg nevével fémjelzett Ready Player One-nal néz szembe. Rian Johnson elvileg februárban vág bele a forgatásba Londonban. A megüresedett helyre pedig betolták a Karib-tenger kalózai 5-öt, vagyis a Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales-t, amely eredetileg 2017. július 7-én érkezett volna.

A hivatalos magyarázat még várat magára, de ahogy fentebb írtam, a decemberi időpont nagyon is jó lenne a stúdiónak. A franchise előző részei májusban startoltak el, de év végén is képes volt rekordöntögetésre. Viszont eképzelhető, hogy a stúdió aggódott, hogy a közönség kiköltekezik, és a következő Jack Sparrow kaland nem fog kaszálni. És a nyári időszakban azért akadnak más sikervárományos megaprojektek is. De közrejátszhat az is, hogy a forgatókönyv átírásra szorul, a hetedik filmben bemutatott karakterek kapnának nagyobb teret, jobban megismernénk őket.

11 komment

  1. Koimbra, elfelejtetted megemlíteni, hogy a Star Wars 8 így az Avatar 2-vel fog megmérkőzni. Ennek megint az lesz a vége hogy az Avatart még fél évvel elhalasztják? Igazam van? A stúdió nem tart az Avatartól, mint riválistól?

    • Igaz, akkor jönne az Avatar 2 is. Cameronnak lassan hozzá kellene látnia a forgatáshoz, hiszen eléggé hosszadalmas utómunka vár a filmre. Én úgy érzem, hogy az Avatar leginkább a 3D-nek köszönhette a sikerét, nekem tetszett a film, de abból csak baj lesz, ha összecsap az SW-vel. De láttunk már olyat, hogy két film is hatalmas bevételre tudott szert tenni ugyanabban az időpontban.

      • Szerintem Cameron kitáncol 2017. decemberről (még semmi hír a forgatásról, és hol van még az utómunka…), ha meg nem, az SW8 péppé veri az Avatar 2-t.

  2. Én úgy tudom, hogy az SW7 premierjét Michael Arndt totojázása miatt már 2013 körül decemberre tették. Abrams úgy érezte, ez sem lesz elég, és 2016. májusi bemutatót kért, de a Disney nem akart még egy halasztást. Szóval rohammunkában csinálták (ami a forgatókönyvön meg is látszik).

    • Ha Abramson múlt volna, akkor valamikor idén került volna a mozikba Star Wars 7. Így is kapott még plusz fél évet, hiszen a stúdió eleve májusi premiert akart.

      • Nem úgy volt még tavaly, hogy Abrams azt akarta elérni a stúdiónál, hogy nyáron bemutathassák a filmet, de a Disney ragaszkodott a decemberhez?? Mintha lett volna egy ilyen hír, pont itt a Filmdroidon olvastam.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *