1

A Warner megnyerte a Matrix pert

matrixTavaly márciusban Thomas Althouse beperelte a Wachowski tesókat, a Warnert és Joel Silver producert, mert úgy gondolta, hogy a Matrix 2. és 3. részének az ötletét a stúdiónak benyújtott forgatókönyvből nyúlták. Szerinte a történet, a karakter, a helyszínek, dialógusok és jelenetek is erősen hasonlítanak az 1993-as szkriptjéhez. Csekély 300 millió dollárt követelt Althouse a felektől.

Az ügynek vége, bíróság  úgy ítélte meg, hogy a felperes nem tudta kellőképpen bizonyítani, alátámasztani állításait. A stúdió leszögezte, hogy a rendezők 1992-ben kezdtek hozzá a Matrix trilógia megírásához, majd 1993-ra elkészültek a forgatókönyvek vázlataival. Még azelőtt, hogy Althouse jelentkezett volna a történetével, aki 2010-ben látta először a három részt  és azonnal kiszúrta, hogy The Immortals címre keresztelt szkriptjével nagyon is megegyeznek a látottak.

Na de nézzük, hogy milyen sztorival bír a felperes forgatókönyve: Hitlert és néhány hűséges követőjét lefagyasztják, majd amikor jó néhány évvel később a nácik létrehoznak egy szert, amely halhatatlansággal ruházza fel használóját ismét kiolvasztják a vezért. A főhőst Jimnek hívják, ő küzdött a halhatatlan nácikkal. A Mátrixban az emberiség nagy része virtuális világban él, a központi karakter, Neo megpróbál felszabadítani mindenkit, miközben öltönyös ügynökökkel verekszik. G. Gary Klausner bíró szerint a Matrix és a The Immortals annyira különbözik egymáshoz, egyszerűen nem lehet történeteikben hasonlóságot találni.

Egy komment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *