2

Duncan Jones rendezheti a Warcraft filmet

2006 májusában jelentették be, hogy a Blizzard a Legendary stúdióval közösen hozza el a Warcraft filmet a vásznakra. Három évre rá Sam Raimi lépdelt fel a fedélzetre, majd az is kiderült, hogy a költségvetés 220 millió dollár körül lesz (korábban csak egy százasban gondolkodtak). Ám Raimi tavaly az Óz, a hatalmas fantasyvel kezdett foglalkozni, a stúdiónak meg elege lett a tökölésből. “Már nem akarják, hogy én készítsem el a filmet, miután bevállaltam az Óz-t inkább más rendező után néztek. Lassan el szeretnék kezdeni a munkálatokat.” – nyilatkozta a rendező.

Duncan Jones, a Hold (Moon) és a Forráskód (Source Code) alkotója már 2010-ben nyújtogatta a kezét, hogy rá biztos számíthatnak, ha esetleg gond adódna a film környékén. A Legendarynél sem vakok ülnek, láthatták, hogy Jones boldogan bevállalná a produkciót, ráadásul eddigi két műve is remek lett. 2013 őszén indulhat a forgatás, a Warcraft 2015-ben kerülne a mozikba. Ez azt jelenti, hogy az Ian Fleming életrajzi filmet mégsem tudja elkészíteni.

Jones a következőket mondta 2010-ben „Rettenetesen irigy vagyok Sam Raimire. Személy szerint hiszek abban, hogy a WoW a kezdete lehetne a számítógépes filmekből készült jó filmeknek. Raimi interjúiból kiderül, hogy elég értelmesen közelít a témához. Amiről beszélek az az, hogy nem arra kell figyelni, hogy miképp is játsszák a játékot, ez az egész  játék világának a megteremtéséről szól. „ – mondta Duncan, majd hozzátette, hogy képes órákat tölteni a számítógép előtt és a billentyűzetet nyüstölni, sőt a Blizzad egyik őszinte rajongója. „Kedvelek minden Blizzarddal kapcsolatos dolgot. Alig tudom kivárni a Dibalo 3-at. Kijátszottam a Starcraft folytatását. Rengeteget játszom a Call of Duty: Black Ops-szal, egész este képes vagyok fennmaradni a játék kedvéért. Nappal dolgozom, az éjszaka azonban a játékoké.”

2 komment

  1. Jó hír, mert David Bowie fiacskája ügyes rendező, az más kérdés, hogy képes lesz-e elbánni egy ilyen megaprodukcióval, és persze hogy milyen a forgatókönyv. Pláne jó hír, ha figyelembe vesszük, hogy annak idején Uwe Boll akarta megszerezni a megfilmesítési jogokat…

  2. Érdekes az utolsó idézet mondat, pl a Call of dutyhoz nem sok köze van a blizzardnak, és pont nem sikerült megemlíteni, hogy játszott-e már a warcraft univerzumban játszódó játékkal, szóval nekem az jött le, hogy nem sok fogalma van egyenlőre az 50 milliárdos projektjéről. ( vagy csak rosszul lett idézve az eredeti interjúból) .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *