0

InterCom hírlevél

0intercom

A bohóc visszatér

Mindenki azt jósolta, hogy az AZ (It, már a mozikban) nagyot fog szólni a világ mozijaiban, ám az eredmények túlszárnyalták az eredeti várakozásokat. A Stephen King regényéből készült bohócos rémfilm minden idők legsikeresebb horror-premierjévé nőtte ki magát, és csak az Egyesült Államokban már a bemutató utáni hétvégén több mint 117 millió dollár bevételt hozott. Egyúttal több mint megduplázta a szeptemberi premierek eddigi rekordját, amelyet mostanáig a Hotel Transylvania 2. tartott – ami már csak azért is különleges eredmény, mert az AZ elkészítésére „mindössze” 35 millió dollárt költöttek.

A filmet 46 országban mutatták be egyszerre, és szinte mindenütt rögtön a toplista csúcsára került: így a világban eddig több mint 66 millió dollár jött össze belőle, ami szintén rekord. A hazai mozikban is hátborzongatóan nagy volt a siker: csütörtöktől vasárnapig több mint 80 ezren váltottak jegyet, hogy megnézzék a gyerekrabló Pennywise bohóc történetét.

És az izgalmak még nem értek véget: a film különleges hangulata nagyon sok nézőt késztet arra, hogy másodszor is befizessen rá, és akik látták, mind azt találgatják, milyen lesz a 27 évvel később játszódó folytatás. Azt már tudjuk, hogy a jövő év elején kezdődő forgatás során a stáb alaposabban elmerül a táncoló bohóc előtörténetében, és hogy nemcsak a mostani gyerekszereplők felnőtt változatát, hanem magukat a gyerekeket is viszontláthatjuk majd.

IC Press

0it

Vak fejvadász?

Ahogyan fokozatosan egyre több derül ki az év talán legjobban várt filmje, a Szárnyas fejvadász 2049 (Blade Runner 2049, hazai bemutató: október 5.) gondosan titkolt részleteiről, egyre gyanúsabb, hogy az immár kultstátuszú eredeti folytatása egészen különleges élmény lesz. Azt már rég tudjuk, hogy Harrison Ford Deckard ügynöke visszatér, és valószínűleg összeméri az erejét utódjával, akit Ryan Gosling alakít. De a jövőben játszódó, emberek és emberszerű robotok között játszódó történetben fontos szerepet kapott a különleges színészi módszereiről ismert Jared Leto is: replikánsokat gyártó (talán gonosz?) nagyiparost. A film rendezője, a Sicario-ért és az Érkezés-ért felelős Denis Villeneuve róla nyilatkozott nemrég. A figura ugyanis vak a filmben, és Leto úgy döntött: egy különleges kontaktlencse segítségével a forgatás teljes idejére lemond a látás örömeiről.

– Volt egy segítője, aki mindenhova elvezette Letót – mesélte a rendező. – Mindig nagyon lassan járt, de kábé úgy, mint a templomba belépő Jézus. Aki meglátta, elhallgatott, és csodálattal nézte. Nekem könnybe lábadt a szemem, amikor először belépett így a kamera elé…

IC Press

Egyenesen a kamerák elé

0ndTitokban mindenki mozisztár szeretne lenni. A szülei meg azt, hogy orvos legyen belőle.

Legalább is ezt bizonyítja az az interjú, amit az Egyenesen át (Flatliners, hazai bemutató: szeptember 28.) színészei együtt adtak. A hátborzongató természetfeletti thrillerben négy orvostanhallgató kipróbálja, hogy milyen a halál: megállítják a szívüket, hogy egy-két perc múlva társaik újraélesszék őket. Eleinte csodálatos tapasztalatokról számolnak be, de lassacskán kénytelenek rájönni, hogy a halállal nem szabad packázni.

– Többek között azért volt ilyen jó orvost játszani, mert az anyukám szerette volna, hogy orvos legyek – nyilatkozta a Torontóban nevelkedett, bolgár származású Nina Dobrev, akit a Vámpírnaplók-ból ismer a világ. – Úgyhogy nagyon tetszettek neki a fotók, amelyeken fehér köpenyben pózolok.

– A vicc az, hogy az én szüleim is orvost akartak faragni belőlem – tromfolt Diego Luna, aki a csapat egy másik tagját alakítja. – De amikor ezt mondták, én magamban már rég eldöntöttem, hogy színész leszek. Most legalább kipróbáltam, milyen lenne, ha tényleg orvos volnék…

IC Press

Végre biztos a WW 2

0ggA Wonder Woman rajongói – nincsenek kevesen – fellélegezhetnek. Az elsöprő siker után szinte természetes folytatáshoz már nemcsak a csodás főszereplőnő, Gal Gadot írta alá a szerződést, hanem a filmet rendező Patty Jenkins is, aki korábban – hősnőjéhez hasonló, rokonszenves harciassággal – csupán annyit szabott feltételül, hogy olyan fizetést vár el az új részért, amekkorát egy ilyen siker után bármelyik férfi kollégája kapna.

Miközben az alku folyt, a DC-univerzumot felügyelő Jon Berg segítségével már elkezdett dolgozni a forgatókönyvön, a legújabb hírek szerint pedig végre megszületett a rendezői közreműködését biztosító szerződés is.

Bár pontos adat nem került nyilvánosságra, az a hír járja, hogy a rendezőnő 8 millió dollárt kap a Wonder Woman 2. forgatókönyvének megírásáért, a film megrendezéséért és a produceri közreműködésért. Ezzel Jenkins újabb rekordot könyvelhet el: ő lett minden idők legjobban fizetett rendezőnője.

De ez nem is csoda, hiszen úgy tűnik, szuperképességei vannak: a Wonder Woman júniusi bemutatója óta az Egyesült Államokban több mint 400 millió, a világ többi mozijában pedig jóval 800 millió (!) dollár fölötti bevételt hozott – vagyis megtízszerezte az igen magas gyártási költségeit.

A rendezőnőnek sietnie kell: az új film bemutatója már ki van tűzve: 2019. december 13-án kerül a mozikba.

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Biztosra megyünk *