3

Rakka – Neill Blomkamp rövidfilmje

oatsNem is oly rég derült ki, hogy Neill Blomkamp rövidfilmekkel kísérletezget és az általa irányította Oats Studios égisze alatt jönnek ki ezek a művek. Először is három, egyenként 20 perces anyagot tesznek közzé és ha a közönség számára tetszetős lesz, akkor jöhet a következő lépés. Itt is van az első, a Rakka, amelyben Sigourney Weaver is benne van.

A történetben az elkeseredett emberek gerillaharcot folytatnak az idegen megszállók ellen. Eléggé nehéz a dolguk, hiszen nem csupán fejlett technológiával rendelkeznek, de furcsa képességeik is vannak.

Blomlamp elmondása szerint elgondolkodott azon, hogy vajon hogyan érezhették magukat a franciák a II. világháború alatt, vagy mit gondolhattak az irakiak 2006-ban az amerikai csapatokat meglátva. Ezt ültette át sci-fi közegbe.

3 komment

  1. Nekem a Discrit filmje sem jött be és itt is ugyanaz zavart. Nincsenek szereplők és így jellemábrázolás sincsen, ráadásul olyan az egész, mint egy dokumentumfilm amire még rátesz a mozgó kamera.
    Az viszont érdekes, hogy mostanában egyre többet találkozom űrgyíkokkal meg űrfarkasokkal a munkám során (illusztráció, társasjáték,…). Valamiért ezek bekerültek a kollektív tudatba.

  2. Nekem tetszett! Megnéznék valami hasonlóból egy egész estés filmet! Ne feledjük, hogy ez egy fillérekből összedobott rövidfilm. Szerintem továbbra is tehetséges a pali, csak hát a Chappie-vel befürdött, így a sokkal nagyobb név Ridley Scott forgathatta le Alien filmjét. Azért remélem, hogy Bloomkamp-nak ez a vállalkozása sikeres lesz, és előbb utóbb az Alien 5. is elkészül, természetesen Sigourney Weawerrel a főszerepben!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *