3

Detroit előzetes – Bigelow megmutatja az 1967-es lázadást

UDP_04534.CR2

1967, Detroit. A feketék és a fehérek között napi szinten akadt valamiféle nézeteltérés, a rendőrök pedig jobbára előbbieknek kedveztek. A zsaruk júliusban toppantak be egy illegális szórakozóhelyre, ahonnan úgy 90 embert vittek el. Eléggé kiakadtak a szemtanúk és amúgy is pattanásig feszült helyzet egyre jobban elmérgesedett. Az emberek tombolni kezdtek, nem lehetett megfékezni őket, amelynek következtében hatalmas káosz alakult ki és kénytelenek voltak kivezényelni a katonaságot, hogy rendet tegyenek.

Tavaly év elején jött a hír, hogy Kathryn Bigelow és Mark Boal vászonra viszi a történteket, az Annapurna Pictures segíti törekvésüket. John Boyega, Hannah Murray, Jay Reynold, Will Poulter, John Krasinski, Jeremy Strong, Malcolm David Kelley és Leon Thomas csatlakozott a drámához. Az előkészületek után 2016 nyarán el is indulhatott a forgatás.

A főszerep az előzetes alapján Boyegáé és Poulteré. Előbbi egy zsarut alakít és a káosz közepette is cukkolják, utóbbi szintén egyenruhás lesz és úgy tűnik, hogy nem igazán kedveli a feketéket. 

detroitposter

3 komment

  1. Nagyon jó látni, amikor egy alkotó nem hazudtolja meg önmagát. Szeretem, hogy Bigelow komoly témákhoz nyúl és azokat nagyon jól meg is csinálja.
    Érzésem szerint itt csak a két főszereplő suhancon csúszhat el a dolog. Bírom őket, de még nem érzem annyira erősnek őket, hogy egy ilyen komoly filmben szerepeljenek. Most viszont lehet bizonyítani.

    • Az Annapurna szerintem hagyta, hogy Bigelow maga döntsön a szereplők kapcsán. És Bigelow azért eddig nem nyúlt mellé. Poultert meg eleve Pennywise-nak szánták az Az horrorba. Nem rajtuk fog múlni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *