4

Kincsem: Az elmúlt 10 év legnagyobb magyar filmsikere!

A kritikusok után a nézők is kitörő lelkesedéssel fogadták a Kincsemet. A romantikus kalandfilm az elmúlt tíz év legnagyobb első hétvégi eredményét produkálta a magyar filmek mezőnyében: a premier előtti vetítésekkel együtt 72.089 jegyet kelt el rá, a bevétel pedig megközelíti a 100 millió forintot. A hatalmas érdeklődés érthető: ritkán kerül a mozikba ilyen nagyszabású produkció – a film továbbra is országszerte több mint 80 moziban látható. – írta a Fórum Hungary.

kincsemc

4 komment

 1. És ez mikor is fogja visszahozni a 3 milliárdot + baromi drága reklámköltségeket?! Ezt tudtommal bukásnak hívják,magyarok persze sikernek.

  • A hivatalos magyarázat szerint eleve a nemzetközi piacra szánták, azért került ennyibe. Fogalmam sincs, hogy mennyit hoznak itthon a magyar filmek, de tény, hogy 3 milliárd Ft költségvetés mellett kvázi nulla az esélye, hogy itthon megtérüljön.

 2. A Kincsem három milliárdjára én nem tudok haragudni.
  Inkább egy olyan filmre költsön el az állam ennyi pénzt, mint nyolcszor ennyit egy-egy olyan stadionra, amiben majd 1-2 ezer fociszurkoló kiélheti a frusztrációit.
  Ezt a filmet majd még 50 év múlva is adhatja – és fogja is adni – a TV, így ez ha anyagilag nem is lesz soha rentábilis, attól még a nemzeti összetartozást tudja segíteni.
  Amúgy meg a film jól sikerült.
  És a 3 milliárd “csak” 10,2 millió USD. Ennyi pénzből az USA-ban egy olyan horrort forgatnának, ami egyetlen házban játszódik. Itt meg létrehoztak egy olyan filmet, amiben korhű díszleteket, jelmezeket kellett létrehozni, sok beszédes szereppel, nagy statisztériával. Ha jól tudom, több mint 700 jelenetben volt CGI, ami magyar rekord.
  Szóval, nem az a kérdés, hogy mikor fogja visszahozni ezt a pénzt – mert soha – hanem, hogy végre van egy olyan történelmi filmünk, ami nem olyan ciki, mint a Honfoglalás, nem olyan műmájer és félművészi, mint a Hídember és nem olyan Oscar-vadász, mint a Saul fia.

  Szóval, én örülök a Kincsemnek. Remélem, meglesz a 200-250 ezer néző. Az már nagy siker lenne.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *