15

Az Alien: Covenant következő előzetese

aliencovA 70-es évek végén mutatkozott be a savas vérű idegen lény. Akkor még kevesen hittek a sci-fi horror sikerében és talán még kevesebben gondolták, hogy még 2017-ben is kicsinálhat néhány derék űrhajóst. A Prometheus után, de még A nyolcadik utas: a Halál (Alien) előtt járunk. Ridley Scott ül újra a rendezői székben, aki eleinte mondogatta, hogy a rémisztő teremtményhez nem sok köze a produkciónak, aztán csak kiderült, hogy mégis kötődni fog hozzá. A Prometheus főhősnője, Noomi Rapace alig fog szerepelni, legalábbis nem sokat fogjuk látni. Kapunk egy teljesen új szereplőgárdát (Michael Fassbender kivételével), a Covenant legénységére összpontosít a sztori.

 

alienpostercovenant

15 komment

 1. Hiányzik belőle a chi. Egyszerűen hót steril.
  Semmi eredeti nincs benne, amitől más, főleg nem olyan, amitől több lenne mint a régebbi filmek. Látványra meg ugyanaz, mint a Prometheus.
  Annál valszeg jobb lesz, de szimplán csak azért, mert ebben végre lesznek alienek.
  De ennyi.
  Mondjuk felőlem gyárthatják ezeket, hátha lesz egy jó rész is előbb-utóbb.
  Viszont, ha tényleg emiatt nem valósul meg Blomkamp féle film, akkor azt nem bocsátom meg soha Scott bácsinak. Ripley csak megérdemelne egy normális lezárást.

 2. Azért imádkoztam, hogy legyen annyi eszük, hogy bemutatják az alienek evolúcióját és úgy látszik sikerült. Többféle lény van itt, és ez király!

 3. Ha az, hogy semennyire nem csigáz fel ez a trailer azt jelenti, hogy jó lesz a film akkor oké.
  Mert a Prometheus (ZSENIÁLIS) trailerét 250x néztem végig és borzalmas lett a film…
  2:20-tól azért a szemöldököm fellibbent 😀

 4. Sokan mondják hogy a Prometheus gyenge lett, de szerintem jó kis film volt az, persze ez egyéni vélemény. Ezt meg kb moziba nézem. Ha visszaadja a régi Alien filmek hangulatát akkor megéri a jegyet.

 5. Azon gondolkodom, nem lehet-e, hogy épp Noomi Rapace-ból létrejött alient látjuk a kimerevített képen a videón? Valakiből kell, hogy legyen egy humanoid alien….

  • Az előzetes után egyre inkább úgy érzem, hogy Rapace-nak csak a hangját fogjuk hallani a felvételeken. Hogy mi lett vele? Szerintem nem kizárt, hogy a Fassbender fej szépen átverte:) Aztán ebből bármi lehet.

  • A legénységből is elvisz egy embert a facehugger szóval az első tippem az lenne, hogy belőle, mert tuti felcipelik a hajóra vagy mi ez leszálló egységre. Bár lehet ez túl egyszerű lenne 🙂

 6. Már megint a negyven éves ijesztegetést veszik elő, ráadásul most már rejtegetni sem kell a szörnyet, ott a CGI. Nagyon gyenge.

  • Valószínűleg lesz benne egy kis engineer backstory meg alien mitológia meg az első ijesztegetős hajós feelingje, ennél sokkal többet vagy jobbat nem tudom mit lehetne kihozni a dologból. Persze ettől még lehet rém gyenge de így látatlanba szerintem ez akár még jó is lehet.

 7. a csuklyás idegen sztem Rapace lesz,és a vágásokból valami olyasmi jön le nekem,,hogy ő robbantja fel a menekülőkapszulát,hogy ne hagyhassa el az (addigra már fertőzött) legénység a bolygót.

  • Az az előző előzetesből látszik, hogy David, a dogtag-re rázoomoltak és elvileg azon van Shaw neve szóval valami tuti történt vele.

 8. Nikidemus.
  Az idővel együtt változnak a stílusjegyek is. Mint a zenében, szövegkörnyezetben, filmekben.
  Nézz meg nyugodtan, egy régi 40-50 évekbeli fekete fehér horrort. Sőt akár későbbit 60-70 évekig. Mind mind szinte egy állóképpel és valamilyen ilyesztő hangal ért el hatást. Hiszen ez a horror alapja. Aztán jött a cápa. Majd 79, ben az alien. Ez már “modern” horror első lapja volt, de még itt is érződött, hogy a félelemkeltést egy pár pillanatig mutogatott szörny teszi ki. Azonban a film megvalósítása és eredetisége korszakalkotó volt. Később már nem volt elég, vánszorgó zombikat és rémpofákat mutogatni. Jöttek a turbózombik, és technikailag is megvalósíthatóbbá vált az akciódúsabb jelenetek elkészítése. A trailer végén dünöngő alien is ezt támasztja alá. Kimondottan tetszik, hogy igy hangsúlyozzák ki, micsoda vadállat. Ami nem gondolkodik, csak gyilkol, minden áron. Valószínűleg moziban is kegyetlen jól fog mutatni ez a jelenet. A történetről semmit sem tudunk még, és válaszokat majd a teljes film után kapunk. Bár tény hogy eléggé követi a korábbi prometheus sztoriját. Csak annak a filmnek kellet volna ilyennek lennie.

  • Értem a ’79-es Alien filmtörténeti jelentőségét, és úgy tűnik, ez egy sima másolat lesz, annyi különbséggel, hogy jól adagolt suspense helyett mindent megmutatnak. Én ezt általában véve nagyon káros tendenciának látom, mert leszoktatja a nézőt a gondolkodásról.

 9. Én nem vagyok túl optimista. Miért is lennék?
  Mit várhatnánk manapság Ridley Scottól? Úgy tűnik túl sok a párhuzam az első résszel. Manapság eredeti ötlet alig van, ezért mindent adaptálnak. Ott van számos egészen kiváló Alien regény. Csak azokat kellene vászonra vinni. Ugyanez igaz, az avp-re is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *