6

Abrams lesz a producere a Lou thrillernek

abramsJ.J. Abrams lesz a producere a Lou thrillernek, így máris lehet arra számítani, hogy bedobnak egy-két csavart, meglepő fordulatot a történet során. Maggie McGowan Cohn még tavaly adta ki kezei közül a forgatókönyvet, elég sok dicséretet kapott a történet, rákerült a 2015-ös Black Listre. Abrams Anna Foersterre bízta a rendezést, a hölgy a legutóbbi Underworld részének a forgatását irányíthatta.

A történet egy szigeten játszódik, ahol egy idős hölgy lányát elrabolja a volt férje és az erdőbe hurcolja. A nő kénytelen a kissé faragatlan szomszédja segítségét kérni, hogy visszaszerezze csemetéjét.

Biztos, hogy szörnyek nem bukkannak fel a történet során és sci-fi beütése sem lesz a filmnek. Tehát nem kell arra számítani, hogy később kiderül, hogy a Cloverfield-hez kapcsolódik.

6 komment

 1. Évek óta ott tartok, hogy meghallom a nevét egy filmmel vagy sorozattal kapcsolatban, azt garantáltan elkerülöm. Az utolsó csepp a pohárban a SW FA volt.
  Évtizedeken keresztül elevickélt az érdektelen középszerben (fussunk végig az IMDb-n a munkásságán, semmi kiemelkedő). Őszintén, a sablon sztorikon és fölösleges parasztvakításon kívül miből áll ennek az embernek az életműve?
  Az MI:III-nál még azt lehetett hinni, hogy nem is rossz rendező, még elvileg bele is írogatott a forgatókönyvbe.
  Jött a Star Trek, az olyan lett, amilyen. Lehet utálni/szeretni, de fogyasztható volt. Super8 remek nosztalgia film.
  DE ebben a három filmben is csak a parasztvakítás megy: MI a rabbit’s foot egy rohadt MacGuffin, az S8ban a szörny szintén, lényegében a nosztalgiafaktor miatt értékelhető, ST Kirk apja (a tulajdonképpeni mozgatórugó) szintén egy kézzel foghatatlan semmi, Kirk sem tud mit kezdeni, semerre nem fejlődik. A többibe (Alias, Lost stb.) bele sem kezdek. Cloverfield is egy baromi jó found footage/ katasztrófa film, a film belső logikája szerint okés hogy senki nem tud semmit, de mint néző átb@szva éreztem magam.
  Ez az ember nem csinál mást mint feldob egy követ minden egyes alkalommal és homok terül szét körülötte. A szemfényvesztés mestere lett, aki sokat ígér, de semmit nem ad.
  Kezdek már belefásulni az “alkotásaiba”, mert bántóan kiszámíthatóvá és biztonságossá tette a saját kis világát.
  Új terv -> titok, nem mondunk semmit -> nesze egy morzsa -> még több sejtelem/rejtély -> beindul a kampány -> hű meg ha -> a PRODUKTUM meg egy nulla (vagy rosszabb esetben ráköpik, hogy amúgy ez a Cloverfield folytatása, ha máshogy nem megy lsd: Cloverfield lane).
  Soha nem éreztem azt hogy egy produkción emelt volna a részvéte, ellenben többször, hogy megsínylette azt hogy köze volt hozzá, így lassan nálam már egy rohadt nagy felkiáltójel/stop tábla a neve…

  • Érdekes, én nem vagyok oda Abramsért, de azért szórakoztató filmeket készít. Az MI3 volt az első a franchise-ban, amit élveztem, az első kettő részemről kuka. A Star Trek nagyon is szórakoztató volt, bár ott is fanyalogtak a rajongók, mint Az ébredő Erőnél, ami szerintem remek lett. Más részről tetszik, hogy nem akar mindent megmutatni az előzetesekben.

   • Azért az első MI film mint kuka? Kicsit erős… Ha csak egy arasszal de a 3 előtt van! Számomra meg a 2 nem is létezik 😀

  • Értem a dolgot, részben igazat is adok, de szerintem vannak fokozatok, pl. Zack Snyderhez vagy az általad is emlegetett Shyamalanhoz képest Abrams egész tisztességes minőség.

   • Ezért nem is erőltettem azt a vonalat:D Szép hasonlattal úgy fogalmaznék, hogy Abrams és Shymalan ugyanazon úton haladnak, csak a két különböző oldalán! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *