0

InterCom hírlevél

0intercom

Az Inferno szépe

Lehet, hogy Felicity Jones nem nőtt magasra, de sok szempontból ő a legnagyobb: Stephen Hawking udvarolt neki (A mindenség elmélete forgatása idején), saját bevallás szerint van otthon a ruhásszekrényében egy lézerkardja (hogyne lenne), és most zsenit játszik Tom Hanks oldalán, aki egyébként szintén zsenit játszik az Inferno (Inferno, hazai bemutató: október 13.) című thrillerben. Hanks azt a Langdon professzort alakítja, aki már A Da Vinci-kód-ban és az Angyalok és démonok-ban is bebizonyította, hogy egy tanárember is készen állhat veszélyes akciókra. Ezúttal Firenzén, Velencén és Isztambulon keresztülrobogva kell megmentenie a világot – a segítsége pedig egy már hétéves korában is 208-as IQ-jú orvosnő van. Őt alakítja Felicity Jones, ő segít a profnak megszökni az üldözői elől, hogy együtt járják végig a titkok útvesztőjét…

És a 33 éves színésznő egyre nagyobb. A Torontói Filmfesztiválon ugyan még nem tartanak a díjkiosztásnál, ő csütörtökön mégis átvehetett egy díjat. Az IMDb Fan Favorite STARmeter-díjat a világ legnagyobb internetes filmes adatbázisa adja át annak, aki az oldal több mint 60 millió felhasználója között a legnépszerűbb. A mérés elfogulatlanságát számítógépek szavatolják, és hatvanmillió mozirajongó nem tévedhet: a színésznő nagyon nagy!

IC Press

Timberlake koncertfilm és trollkodás

Justin Timberlake szégyenlős volna? Erre eddig nem sok jel mutatott: a 35 éves sztár a koncertszínpadon és a filmkamerák előtt is otthon érzi magát. Ám most róla készült film, maga az Oscar-díjas Jonathan Demme, A bárányok hallgatnak készítője forgatott koncertfilmet a két évig tartó 20/20 Experience World tour utolsó állomásán. A premierre az éppen zajló Torontói Filmfesztiválon került sor, ahol sztár rögtön koncertet is adott, és azt kiabálta a mikrofonba: „imádlak, Jonathan Demme!”.

Emiatt a premier miatt idegesebb vagyok, mint bármi miatt valaha a pályám során – vallotta be Timberlake. – Általában elbújhatok egy figura mögött. Itt meg önmagamat kellett adnom…

A filmfesztiválon szervezett koncert hatalmas sikert aratott, és már Timberlake következő filmje is szerepet kapott: ugyanis eljátszották a Can’t Stop the Feeling-et, ami a DreamWorks új vígjátéka, a Trollok (Trolls, hazai bemutató: október 27.) számára készült. Timberlake beszél és dalol is a filmben, mégis jól el tudott bújni a karakter mögött, aki tizenöt centis, a föld alatt lakik és nagyon színes a haja. A magyar változatban a nézők Bereczki Zoltán hangját hallhatják majd.

IC Press

Anna Kendrick könyvelni tanul

0akAnna Kendrick két embert tanult meg igazán tisztelni új, különlegesnek ígérkező thrillere, A könyvelő (The Accountant, hazai bemutató: október 27.) forgatásán. Az egyik az anyukája, a másik a partnere: Ben Affleck. A filmben a legnagymenőbb bűnözők könyvelője új állást vállal, de közben a régi bűnöktől sem tud szabadulni. Anna Kendrick pénzügyest alakít, aki véletlenül megtud valamit… és kicsit tartott attól, hogy napjaink egyik legnagyobb színésze lesz a partnere.

Nem gondoltam volna, hogy Ben Affleck ilyen hétköznapi fickó tudott maradni – nyilatkozta a színésznő. – Meglepett, hogy teljesen jó dolgozni vele, tök normális. Dolgozni jár a forgatásra, nem páváskodni.

De még ez sem lett volna elég, ha a színésznő anyukája véletlenül nem nyugdíjas könyvelő.

Egy csomó mindent anyukám magyarázott el a forgatókönyvvel kapcsolatban – vallotta be Kendrick. – A film egyébként is olyan, mint egy kirakós rejtvény, de ráadásul én nagyon nem értek a számokhoz. Szerencsére anyu korrepetált, hogy a forgatáson ne mondjak hülyeségeket. Azután, amikor véget ért a munka, igyekeztem minden megszerzett tudásomtól megszabadulni. Mintha egy cementes zsákot dobtam volna le… de azért nem kell félni: a moziban már a matekanalfabéta nézők is iszonyúan fognak izgulni.

IC Press

Az Igazság Ligája első hőstette

Ki álltja, hogy a szuperhősök nem járnak közöttünk? Az Igazság Ligája (Justice League, hazai bemutató: 2017. november) bemutatója csak egy év múlva lesz, de a hősei máris jót cselekednek. Ben Affleck (Batman), Gal Gadot (Wonder Woman), Ezra Miller (Flash), Ray Fisher (Cyborg) és Jason Momoa (Aquaman) együtt állt ki a Rezpect Our Water (Tiszteld a vizünket) nevű őslakos indián szervezetért, amely egy olajvezeték megépítése ellen tiltakozik. Az akciót természetesen Aquaman kezdte, de sikerült a tejes szuperhőscsapatot rábeszélnie, hogy vesse be magát a jó cél érdekében.

Az öt színész egymást átölelve, láthatóan forgatás közben, de civilben állt a kamera elé, hogy a Dakota Access Pipeline megépítése elleni közös fellépésre hívjon. Petíciójukat a neten már majd 300 ezren írták alá, de ez még mind semmi: a múlt héten maga Barack Obama is megpróbálta megállítani az építkezést. A Lakota, Nakota és Dakota törzs tagjai azért még a helyszínen táboroznak, hogy szükség esetén megakadályozzák a súlyosan környezetszennyező építkezést. Bár az elmúlt hetekben többször rohamrendőrökkel kellett szembenézniük, valószínűleg nincs mitől félniük: a szuperhősök velük vannak.

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *