5

Majdnem megvalósult a Szellemirtók 3, de aztán Harold Ramis súlyos beteg lett

szellemirtokKijött a Szellemirtók (Ghostbusters) reboot, amelynek sokan semmi értelmét nem látják, mások viszont elvoltak rajta. De volt idő, amikor az eredeti film harmadik részét próbálták tető alá hozni. A stúdió zöld utat is adott az elképzelésnek, de azért volt egy-két probléma.

„A stúdió rábólintott. Azonban Bill Murray-t nem tudtuk meggyőzni, és aztán Harold Ramis is megbetegedett. És ez be is tett a filmnek.” – mondta egy interjúban Ivan Reitman.

Dan Aykroyd nagyon is szerette volna az újabb felvonást, folyamatosan azon volt, hogy folytatódjon a történet. Néhány nekirugaszkodás és pletyka után úgy tűnt, hogy belevágnak. De Ramis sajnos elhunyt. És Murray továbbra sem volt hajlandó benne lenni.

ghostbustersGene Stupnitsky-vel és Lee Eisnerberggel közösen dolgoztunk a sztorin. Ők korábban már írtak együtt néhány filmet (Rossz tanár, A kezdet kezdete) és A hivatalhoz is közük volt. Egészen vicces szkriptet szállítottak le, amit boldogan vászonra vittem volna. Harold és Danny is rábólintott. De Bill úgy egy évig nem is volt hajlandó elolvasni. Aztán végre úgy tűnt, hogy pár oldalt azért átnéz, majd felhívott és megmondta, hogy egyáltalán nem akar ebben részt venni. Nem arról volt szó, hogy a forgatókönyv jó vagy rossz lett volna. Szerintem csupán csak azért nem akarta elolvasni, mert nem szeretett volna döntést hozni az ügyben. Szóval egyszerűen csak nem vett róla tudomást.” – mesélte Reitman.

„A történet szerint Bill és Sigourney fia, Oscar már letette az érettségit, majd hirtelen furcsa dolgok történnek. Bill az első jelenetben meghal, mindig is mondogatta, hogy szeretné, ha ez történne a karakterével. Szóval megkapta, amit kért és így lett egy apa-fia történet, amiben ő egy szellem.” – Emellett volt még egy verzió, a Hellbent címre keresztelt sztoriban a Sátánnal harcoltak voltak a főhősök. „Személy szerint nem voltam kibékülve vele. Danny viszont odavolt érte. Számomra a Szellemirtók azt jelentette, hogy fogtuk a srácokat és betettük őket egy rendkívüli szituációba, amely itt, ebben a világban játszódott. Emberekkel voltak körülvéve, New York-i egyénekkel, akik úgy is viselkedtek, mint a New York-iak.”

Reitman megemlítette a legeslegelső filmet is, amiben John Belushi is játszott volna és eredetileg más közegben zajlott volna a cselekmény. „Danny eredetileg saját magára és Belushira szabva írta meg a szkriptet, amelynek történései a világűrben és a jövőben zajlottak, egymással versengő szellemirtókkal és sok más egyéb fantasztikus dologgal, amit akkor lehetetlen lett volna kivitelezni, még akkor sem, ha tengernyi pénz állt volna rendelkezésre, CGI nélkül pláne nem lehetett volna belőle semmi. Miután Belushi elhunyt, Danny megkeresett engem. Akkoriban Bill-lel többször, talán úgy háromszor dolgoztam együtt. Dan szóba hozta, hogy esetleg meg kellene keresni Billt. Leültem vele és előadtam neki a sztorit olyan srácokról, akik a Columbián paranormális kutatók, kirúgják őket, majd belevágnak egy saját bizniszbe.”

5 komment

 1. Ha jól emlékszem arról is szó volt,hogy ha ez a fos remake bejön akkor neki vágnak a rendes 3. résznek. De gondolom akkor ebből sem lesz semmi,hiába futott be ez a trágya.

  Köszönöm a cikket. Mindig jó olvasni a kedvenc filmemről 🙂
  Amúgy Murray bekaphatja. Ennek a filmnek köszönheti a sikerét és lehetett volna benne annyi,hogy utoljára felveszi az egyenruhát. Kb. 3 forgatókönyvet is csináltak miatta. Most is simán meglehetne csinálni és Harold Ramis emlékére ugyan lehetne egy szellem karaktert csinálni.
  Ja és említettem? Bill Murray bekaphatja.

  • Nem hiszem, hogy meg kellene csinálni a harmadik részt. Dan Aykoryd felett is eljárt az idő, ami szerinte vicces és szórakoztató lehet, az lehet már másoknak nem annyira. Békén kellene hagyni a franchise-t.
   Azzal nem értek egyet, hogy Murray emiatt lett híres. Játszott pár vígjátékban, amelyek elég jól hoztak és azért ezek löktek eleget karrierjén, akárcsak Aykorydnak.

   • Szerintem bőven meglehetne csinálni a 3. részt. Át lehetne adni a lehetőséget az újoncoknak és nem remake formájában. de mivel ezt a szart megcsinálták így az életben nem fog elkészülni.

 2. Szerintem meg jól tette Murray. Ennek köszönheti a sikerét, DE nagyon nem mindegy a mai világban hogy minden xart elvállalsz-e. Egyszer bejött, jó film volt. Miért kellene a múltat felhozni? Lásd mostani szellemírtók is. Fölösleges volt. Inkább mindenki haladjon előre, találjanak ki új dolgokat. A mostani társadalmat más dolgok foglalkoztatják.

  • Szerintem is. Harrison Ford és az SW kapcsolatához hasonló ez, ő évtizedekig hallani sem akart a folytatásokról, aztán most még egyszer bedobta magát, utoljára. Igaz, hogy az SW tette híressé (meg az Indiana Jones), de azért továbblépett a komolyabb filmek felé.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *