0

Elhunyt Garry Marshall

000garrymarshallElhunyt Garry Marshall rendező. Egy Burbank-ban található kórházban kezelték, állapota tüdőgyulladás szövődményei miatt egyre romlott, amit még stroke is súlyosbított. Marshall 81 éves volt.

Joey Bishop és Phil Foster komikusoknak írt szövegeket karrierje kezdetén, majd a The Tonight Show-hoz igazolt. 1961-ben Hollywoodba költözött, ahol több sorozatban is dolgozhatott (pl. Egy úr az űrből). 1980 elején ismerkedett meg Hector Elizondo-val, akivel jó barátok lettek és Marshall minden filmjében szerepeltette. Első mozifilmje a Szerelmes doktorok volt, amely szép eredményt ért el  és A Flamingó kölyök romantikus vígjátékkal sikerült a nagy áttörés is. Ezt követően félretette a televíziós projekteket és mozis alkotásokkal foglalkozott.

A 80-as évek volt az alapozás A vasmacska kölykeivel és a Barátnőkkel, a 90-es években pedig hatalmas sikereket aratott. A Micsoda nő klasszikus lett, a Kumplirózsa ugyan visszafogottan teljesített, de a Michelle Pfeiffer és Al Pacino főszereplésével készült film nagyon is jó lett.

A Micsoda nő után újra együtt dolgozhatott Richard Gere-rel és Julia Roberts-szel az Oltári nő vígjátékon, majd a Neveletlen hercegnő két felvonását dirigálta le. A Valentin nap bevétele megmutatta, hogy érdemes ünnepi napokhoz kapcsolt, több szálon futó filmet készíteni, így jött létre a Szilveszter éjjel és az Anyák napja.

Béke poraira.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *