17

Box Office: A közönség nem felejtett el moziba menni

szenillaÉszak-Amerikai box office

A sok gyengén-gyengébben indító folytatás után itt egy szép eredmény: Pénteken a Pixar újabb animációja 55 millió dollárral indult útnak, ezzel megdöntve a legjobb animációs nyitányt, amit a Minyonok (Minions) tartott 45 millióval és legjobb napi bevételt a műfajban, ami eddig a Shrek 3-é volt 47 millió dollárral. 136 millió dollárt gyűjtött össze a hétvégén, ami a legjobb startnak számít az animációk között.

A Pixar név eléggé ismert, a név egybeforrt a minőséggel. A Toy Story, a Wall-E vagy éppen a Fel (Up) nagy népszerűségnek örvendenek és a lámpás cég termékeire sokan kíváncsiak. A Némó nyomában (Finding Nemo) szintén egy sokak által látott és kedvelt alkotás volt. Egyúttal a közösségi médiában is pörgött a Szenilla nyomában (Finding Dory), Ellen DeGeneres „showwoman” is azon volt, hogy minél többen üljenek be rá. Hol lehet a vége? Könnyen megeshet, hogy lenyomja az Amerika Kapitány: Polgárháború (Captain America: Civil War) 400 millióját, de várjunk még egy kicsit a kijelentéssel.

centralintell2Dwayne Johnson és Kevin Hart szeret a figyelem középpontjában lenni. Mindketten aktívak a közösségi médiában, a Facebookon, Twitteren, stb. És sok-sok millión követik őket. Éppen ezért 30 millió feletti nyitányt vártak a Központi hírszerzéstől (Central Intelligence). A hivatalos reklámkampány az MTV Movie Awards-on is felpörögött, ami eléggé jó dobás volt a stúdió részéről, de Johnsonra jellemző, hogy az éppen aktuális munkáiról rendszeresen beszámol. Szóval a hétvégi eredmény mindenki számára elfogadható, a szakemberek 100 millió körül végeredményt jósolnak.

Régebben bemutatott filmek: Kicsit le van maradva elődjétől a Démonok között 2 (The Conjuring 2), az előző felvonás 84 millió dollárnál járt második víkendjén, ezzel szemben a folytatás 71 milliónál jár. A Szemfényvesztők 2 (Now You See Me 2) szintén lemaradásban van az első felvonás 61 milliójához képest. Sejthető volt, hogy a Warcraft csúnya bukta lesz, de ez azért durva. 73 %-ot esett a bevétele, ami felettébb kínos. Már az X-Men: Az elsők (X-Men First Class) szintjén jár az Apokalipszis (Apocalypse), ami azért még mindig kevés az előző filmhez képest, de ott a régi szereplőgárda is erősített az alkotáson. Átjutott a 400-on a Polgárháború (Civil War), az Angry Birds a százason gyalogolt át.

Amerikai hétvégi top 10 eredmény, az adatok a boxofficemojo-ról vannak.

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi bevétel

Változás %-ban

Büdzsé

Szenilla nyomában

136,18

136,18

200

Központi hírszerzés

34,5

34,5

50

Démonok között 2

15,55

71,73

-61,5

40

Szemfényvesztők 2

9,65

41,36

-56,9

90

Warcraft

6,52

37,71

-73

160

X-Men: Apokalipszis

5,21

146,05

-47,5

178

Tini Nindzsa Teknőcök 2

5,2

71,92

-63,9

135

Mielőtt megismertelek

4,15

46,35

-54

20

Alice Tükörországban

3,61

69,31

-36

170

Amerika Kapitány 3

2,29

401,27

-46,8

250

17 komment

  1. Azért durva, hogy a warcraft nemzetközi szinten már 340 millió dollárnál jár, így bevételeinek 90%-a nezetközi részböl fut be. persze tudom hogy kína a maga 160 milliójával rendesen oda tette magát és onnan nem számíthatnak ugyanannyi bevételre, de vajon ez most akkor bukta vagy siker? lesz második rész vajon? vagy ami engem a legjobban érdekelne, elkészitik valaha a starcraft filmet ezek után?

    • Szerintem csak úgy lesz ebből folytatás, ha beszáll egy kínai partner is. Vagy mondjuk a Blizzard eléri, hogy a jelenlegi hollywoodi partner kiszálljon.

  2. Állítólag arról volt szó, hogy amennyiben a warcraft sikeres lesz, akkor lesz starcraft film is. Azt viszont ne kérdezd, hogy ezt hol hallottam vagy olvastam mert már fogalmam sincs 🙂

  3. GOndolom voltak elképzelések róla, ha bejön ez a játékadaptáció akkor megnyílhatnak a kapuk más ismertebbre is.

  4. Sőt azóta már 377 milliónál jár. 450 millió szerintem simán meglesz főleg hogy Japánba még csak most jön a hónap végén.
    De arra tényleg kíváncsi leszek ez minek számít. Mert Amerikában egyértelműen bukás. A világ többi részén viszont nagy siker.
    Szerintem van esély a második részre.

    Starcraf film? Szerinem majd max akkor ha beindul a brand és sikeresek lesznek a Warcraft filmek.

    • USA: 38
      Kína: 204
      világ többi része: 135
      Nem egyértelmű nekem, hogy a világ többi részén nagy siker lenne.

  5. Azért szerintem, hogy ottho megbukott, de világszinten meg ilyen jól hoz nem fogják kaszálni. Várható az a foyltatás.

    • Addig oké, hogy a világ más tájain jól hoz, de Amerikában a bevétel 50-55 %-a megy vissza a stúdióhoz, a világ többi táján ennél kevesebb. Kínából meg mondjuk úgy 25 %, ha jól hallottam. Szóval nem lesz profit, még a DVD eladások után sem. 160 milliós büdzsé, 110 milliós marketing. Én úgy érzem, ha nem száll be egy kínai produkciós cég, akkor tuti nem lesz folytatás.

  6. Ha jól tudom már így is kínaiak adták a forgatási pénz majdnem 80%-át, plusz a legnagyobb kínai mozis hálózat akik forgalmazzák, azok kapcsolatban állnak a forgató céggel…

  7. A mozis es DVD-s forgalmazasi dijak mellett jelentos lehet a kiegeszitokbol szerzett haszon is. Jatekok, polok, stb…
    Plussz a WOW. Hiszen a film miatt lehet tobben vissza fognak nyulni egy kis nosztalgizasara es ujra elofizetnek par honapra a WOW-ra. Szoval egyaltalan nem biztos, hogy bukas a film. Osszessegeben veve, lehet lesz haszna a studionak es a Blizzard-nak is rajta.

  8. Ez aztán a tarkabarka Box Office! Minden sikert követ egy bukta! Én úgy nézem (a gyartási ktg-k és a várható bevételek alapján), hogy ez 5 siker, 5 bukás! 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *