3

Top 5 FPS rövidfilm

hardcorehenryA héten került a mozikba a Hardcore Henry „teljes egészében FPS nézetű” akciófilm. Ha sikeres lesz a későbbiek folyamán valószínűleg kapunk még néhány hasonló produkciót. De az előrejelzések szerint a közönséget annyira hozza lázba, így folytatásra ne számítsunk és ha volt a stúdiók asztalán hasonló elképzelésű tervezet, kétszer is meggondolják, hogy fektessenek-e bele pénzt. Mindazonáltal reménykedni lehet, hogy lesznek még próbálkozások. De azért készült jó néhány remek, pár perces POV kategóriába tartozó alkotás, összegyűjtöttem ötöt az igazán jól sikerült darabok közül.  Csak 18 éven felülieknek.
nest

A testhorror mestere, David Cronenberg dirigálta a The Nest-et, ami megjárt néhány fesztivált is. Egy doktor és páciense közötti beszélgetést láthatunk, utóbbi meg van róla győződve, hogy bogarak vannak a mellében. Evelynce Brochu alakítja a hölgyet, a dokit maga a direktor játssza. A rövidfilm mellesleg afféle előzetesként is szolgál a Consumed regényéhez és talán egyeseknek vissza is köszönhet pár képkocka rémálmaikban.

Kyle Dinkheller seriffhelyettes megállított egy autót, annak öreg vezetőjét igazolni akarta, de a rutin ellenőrzés elfajult és a tisztet agyonlőtték. Ennek szomorú apropója alapján készült a Random Stop Ben Afrmann írta és dirigálta a pár perces alkotást. A történéseket a rend őrének a szemszögén keresztül láthatjuk.

A Dark Times közel 5 perces horrorfilm. Szóval mi baj lehet egy nukleáris erőműben tartott karácsonyi parti során? Hát persze, hogy nem csak az örömködésről szól az este. Jöhetnek a zombik, megjelennek a katonák, a túlélők pedig az erdőben próbálják elkerülni az élőholtak. Ó és van még itt egy bezombult Télapó is.

Alig egy perces a One Last Drive, de alaposan ráhozza a frászt a nézőre. Egy búvár alámerül és nem sokáig marad nyugodt. Jason Eisener, a Hobo Whit a Shotgun alkotója adta ki kezei közül, akit a Vice oldal kért fel a feladatra. Állítólag néhány stúdió felkereste Eisnert és vizsgálják a lehetőséget, hogy hosszabb filmet készíthessenek a rémisztő képsorok alapján.

Ilya Naishuller nem a Hardcore Henry kapcsán ismerkedett meg a POV akciófilmmel. Pár évvel ezelőtt ledirigálta a Bad Motherfucker zenés videót. Lövöldözésekkel bunyókkal tarkított adrenalinpumpa. A rendező egyébként azt mondta, hogy a GoPro-t használva forgatták úgy, hogy egy szexshopban vásárolt szopóálarcra szerelték fel. A sok tíz milliós nézettség magáért beszél, még Darren Aronofsky és Samuel L. Jackson is pozitívan nyilatkozott róla.

badmother

3 komment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *