0

InterCom hírlevél

intercom

Víkend premier (16)

Kedd este újra magyar filmesekkel és sztárokkal telt meg a MOM mozi előcsarnoka és két legnagyobb terme. A sokaság a Gryllus Dorka, Simon Kornél, Lengyel Tamás és Árpa Attila főszereplésével készült thriller, a Víkend (szeptember 10-től a mozikban) gálapremierjére gyűlt össze. A vendégek feszült figyelemmel nézték végig az izgalmas sztorit és végül vastapssal köszöntötték a meghajló sztárokat, melyben három gazdag pesti egy erdélyi vadászattal akarja megünnepelni egy sikeres perét – ám az erdőben egészen más történik, mint, amire számítottak.

A vérfagyasztó film egyben jó hangulatú családi esemény is volt, hiszen Gryllus Dorka mellett nemcsak a férje, Simon Kornél, hanem az édesapja, Gryllus Dániel is ott volt, de a filmbeli keményfiút játszó Árpa Attila is elhozta a bemutatóra producer édesapját; a vendégek között pedig ott volt a hazai sztárvilág egyik legismertebb párja, Dobó Kata és Anger Zsolt. A színészeknek és Mátyássy Áron rendezőnek gratulálók között felbukkant Demcsák Zsuzsa, Pataki Ági és Kovács Gábor, Győrfi Pál, Borbás Marcsi, Básti Juli, Szilágyi Tibor és Seress Zoltán is.

IC Press

0gd

Dübörög anya és lánya (12)

Nem könnyű színésznő lányának lenni. Főleg, ha az a színésznő, a világ egyik legjobbja, a lánya pedig szintén színésznő. A Dübörög a szív (Ricki and the Flash, hazai bemutató: szeptember 10.) mégis bebizonyítja, mi a haszna egy anya-lánya színésznő párosnak. Még akkor is, ha, Mamie Gummer azt mondja, az anyja nem tanítja a színészetre: a titkait megtartja magának.

– A nők rohadt dühösek tudnak lenni – nyilatkozta nemrég Streep 33 éves lánya. – De nem nagyon adhatják ki magukból. Úgyhogy, ha egyszer lehetőség adódik rá, az nagyon kemény.

A Dübörög a szív-ben bőven akad erre lehetőség, hiszen a történet szerint Gummert váratlanul elhagyja a férje, és hosszú idő után hazatér a rockzenei karrierért a családját faképnél hagyó anya (Streep), hogy megvigasztalja.

– Nagyon vad jeleneteink vannak a filmben – mondja Mamie Gummer. – Azt hiszem, egy idegennel nem tudtam volna ilyen őszintén szenvedélyes lenni. De az anyámmal nem voltak gátlásaim… utálat és szeretet – mindent rázúdítottam.

IC Press

A kezdő örökifjú (12)

Anne Hathaway és Robert De Niro együtt forgatta új vígjátékát, A kezdő-t (The Intern, hazai bemutató: szeptember 24.). A két színész között majd negyven év a korkülönbség, és melyikük panaszkodik a korára? Nem is kérdés.

– Nehezen vallom be, de igaz, egyre nagyobb a verseny, és egyre kevesebb az olyan jó női szerep, mint A kezdő-ben – nyilatkozta az éppen harminchárom éves Hathaway. – Tele van a világ tehetséges, szép, cool színésznővel. És a legjobb szerepeket általában sokkal fiatalabbaknak írják, mint én vagyok. Tudom, semmi jogom panaszkodni, hiszen korábban én is ennek a haszonélvezője voltam.

Új vígjátékukban Hathaway sikeres cégvezetőt alakít, akihez Robert De Niro tanoncnak áll be, és a kifordított viszony mindkettejüknek sok meglepetést hoz.

– A forgatáson pont az történt, mint a forgatókönyvben – mondja a színésznő. – Roberttől sokat tanultam, de közben mindig jó fej maradt. Tényleg úgy éreztem, mintha egyidősek volnánk.

IC Press

Depp fekete miséje (16E)

A Velencei Filmfesztivál még nem ért véget, de sokan már összegeznek: a ragyogó esemény egyik legnagyobb meglepetését Scott Cooper maffiafilmje, a Fekete mise (Black Mass, hazai bemutató: november 12.) hozta, mely – a kritikai visszhangok szerint – új magasságokba emelheti főszereplője, Johnny Depp pályáját. A film megtörtént esetet dolgoz fel, egy bostoni gengszterfőnök felemelkedését, aki annak köszönhette sikereit, hogy az FBI segítette őt – információért cserébe.

A véres és izgalmas történet fantasztikus szereplőgárdával került filmre. Depp mellett Benedict Cumberbatch, Joel Edgerton, Peter Sarsgaard, Kevin Bacon és Dakota Johnson játszik. A rendező azonban minden újságírónak felhívta a figyelmét, hogy a Fekete misé-nek van még egy főszereplője: Boston.

– Boston miden más amerikai várostól különbözik – vélekedett a rendező. – Itt elképesztő a bezártság, az összetartás. Hiába épült tengerpartra, befelé, a szárazföld felé néz. Csak itt történhetett meg, hogy egy FBI ügynök (Joel Edgerton) ilyen szoros szövetségre lépjen egy pszichopata bűnözővel, és végül 40 év börtönt vállaljon helyette… mert gyerekkori barátok. Elképesztő világ ez, szigorú törvényekkel.

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Biztosra megyünk *