2

Röviden: Gimme Shelter

gimmeA tündi-bündi ugra-bugráló Disney dalospacsirták idővel mind ráunnak a jókisfiú/ aranyos kislány szerepre és az újságok címlapjain vagy éppen filmekben próbálja megváltoztatni a róluk kialakult képet. Vanessa Hudgens szintén megteszi, ami tőle telik, thrillerben (Frozen Ground) és fantasy-akcióban (Álomháború) vállal szerepet, de ha kell bikinire vetkőzve durvul (Spring Breakers). Ezúttal megpróbálja bizonyítani, hogy drámai produkcióban helyt tud állni, nyugodtan lehet hívni egy Oscar-gyanús filmbe is. „Miből lesz a cserebogár?” – Az alkotók úgy gondolhatták, hogy ezzel a felvetéssel két legyet ütnek egy csapásra. Egyrészt a fiatal színésznő megmutathatja, hogy mire képes, illetve a megtörtént esetet bemutató történet is passzol ehhez a kérdéshez. Hudgens formálja meg a terhes Apple-t, aki megelégeli erőszakoskodó drogos anyját és menő édesapjánál próbál menedéket találni. Az egyik bökkenő, hogy nem elég, hogy csapzott frizurát, fekete göncöket és néhány tetkót adnak a főszereplőnőnek, hiszen hihetően kellene hoznia a karakterét. Ám csak arra képes, hogy folyamatosan sértődöttnek látszik és túlságosan szenved, ami kizárja, hogy együtt lehessen érezni vele. Ergo: Egyelőre ne hívják díjgyanús produkcióba. Sajnos a sztori is eléggé szájbarágós. Szép dolog, hogy valaki úgymond megtér, talpra áll és leküzdi az akadályokat. De a „térj meg” és az abortuszellenes témát nem sikerült erőteljesen tálalni, túlságosan erőltetett és tévéfilmbe illő. Világos, hogy az alkotókat a jó szándék vezérelte (naívan erre gondolok), csak éppen csúnyán elrontották.

2 komment

  1. Akkor valami olyasmi lehet ez, mint a Labor Day? Kíváncsi voltam rá, de az első kritikák után elment attól is a kedvem.

    • Nem, teljesen más téma és hangulat. Talán jobb lett volna, ha egy jobb színésznőt kérnek fel a főszerepre. De akkor is még ott van a szájbarágós sztori. Brendan Frasert sajnáltam, mert ezúttal próbált valamit mutatni:)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *