0

Police Story 2013

policestory2013

Ebben a filmben Jackie Chan ábrázatát elnézve Roger Murtaugh kedvenc mondata jut eszembe: „Túl öreg vagyok ehhez a szarhoz.” A hongkongi harcművész gyakorlatilag végigbunyózta pályafutását és nem csoda, hogy kissé elfáradt. Elképzelhető, hogy pihenni akart és nem tesz jót a csontjainak ha megerőlteti magát. Bár az utóbbi időben többször láthattuk visszafogottan játszani. Ami Channél azt jelenti, hogy elmarad a megszokott humor és a látványos ütésváltások.

A Rendőrsztori első részét 1985-ben adták ki, majd három folytatást követően 2004-ben elkészítettek egy rebootot. Pár évre rá ondoltak egyet és Police Story 2013 címmel leforgatták a következő rebootot, amely abszolút eltér a franchise többi részétől, sokkal komorabb lett és a harcművész jelenetekkel is spóroltak.

policesory20132

Zhon Wen (Chan) nyomozó lányát keresve lép be a Wu Bar-ba, mivel gyermeke a nightclub tulajával jár. Miután lezajlik a várható vita Wenget váratlanul leütik, majd lekötözve tér magához. A szórakozóegység vendégeit Wu foglyul ejtette és csupán egyetlen célja van: a bosszú, amelyben a detektív is érintett.

Chan akció-üzemmódból átváltott, drámaiba, kissé melankólikusba. A történet egyetlen helyszínen, a rendőrökkel körülvett klubban játszódik. Először arra gondolhatnánk, hogy egy jobb Die Hard koppintásra van kilátás, ahol a főhős kiszabadulván sorban elkapja a túszejtőket. Azonban gyorsan tudomásunkra hozzák, hogy ilyesmire ne számítsunk. Chan is csupán úgy két alkalommal csaphat oda és azt is gyorsan letudják. Inkább a beszélgetésekre, emberi érzésekre próbálják helyezni a fő hangsúlyt.

policestory20131

Nincs azzal semmi baj, ha drámaibb helyzetet próbálnak Channel eladni. A színész bizonyított épp eleget karrierje során, valószínűleg gyakran sajognak csontjai, amiket a mi szórakoztatásunk miatt tört péppé. Azonban a játékidő első felében még nem tűnik úgy, hogy rá tudnának erősíteni a következő félidőre, ahol végre kiderül, hogy mi Wu nagy terve. Itt a problémát nem ököllel, hanem szavakkal próbálják elsimítani. De az akció nem is igazán hiányzik, egyrészt azt a keveset, amit elénk tárnak borzalmasan vágták meg, másrészt az idő múlásával nem is hiányzik és furcsa lenne, ha hirtelen kiszakadna a Chan-féle pofonzsák.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *