0

Cheap Thrills

cheapthrills

Te mit tennél meg 10.000 Ft-ért? Vagy 100.000-ért? És ha 1.000.000-t lobogtatnának meg előtted? Nem kizárt, hogy baráti társaságoddal egyszer-kétszer megpendítettétek a nagy kérdést, hogy mit mernétekmegtenni egy nagyobb összegért. Lehet akár lazán vagy mereven hozzáállni a kérdéshez, hisz végső soron csak elméletben beszéltek róla. Gyakorlatban? Elég kicsit az esély arra, hogy valaki feltűnjön a semmiből és egy valag pénzt kínáljon azért, hogy végrehajts valamiféle őrültséget. Néha viszont úgy érezheted, hogy kipróbálnád élesben is.

Craig (Pat Healy) és Vince (Ethan Embry) véletlenül fut össze egy bárban, majd megismerkednek egy unatkozó házaspárral. A férfit és a nőt láthatóan felveti a pénz és könnyedén meg tudnak válni pár száz dollártól. Az iszogatás során a férj néhány dolcsit ajánl annak, aki gyorsabban hajtja végre az általa kitaláltakat. Majd a házaspár házában kötnek ki, ahol a tétek emelkednek, az izgalmak fokozódnak.

cheapthrillskep1

Craig pénz nélküli családos férfi a kilakoltatás szélén, azért kötött ki a bárban, mert munkahelyéről is kirúgták. A pénz állítólag nem boldogít, de őt kihúzná a bajból. És végső soron mi baj lehet abból, hogy némi zöldhasúért cserébe megpróbálja rávenni a pultnál üldögélő nőt, hogy keverjen le neki egy pofont és könnyű pénznek ígérkezik, ha bever egyet a kidobónak. Craig ezzel szemben kisstílű alvilági pasas, behajtóként morális értékrendje merőben eltér rég nem látott barátjától.

A film nem szégyenlősködik és mindvégig a témánál marad. Pontosan azt a kérdést feszegeti, hogy hol van az a határ, ameddig az ember elmenne a pénzért. Lehet, hogy régebben nemleges lett volna a válasz, ám némi pénz láttán egyesek megváltoztathatják álláspontjukat. Gondoljunk csak azokra, akik évekkel ezelőtt még a becsület és az igazság nevében szálltak harcba, de némi idő elteltével egyszerűen nem tudtak ellenállni a csábításnak és könnyedén meggyőzték magukat, hogy korruptan sokkal szebb az élet.

Négy szereplő, 1 helyszín – Nem, nem kell attól tartani, hogy egy művészkedő filmről van szó. Mégis mi lenne? A direktor nem ragad le egy műfajnál, könnyedén váltogat és fel sem tűnik, hogy egy újonc állt a kamera mögött. Thriller-és horrorelemekkel spékeli meg művét, amelyet morbid, fekete humorral és izgalmas pillanatokkal vegyít. E mellett eléri, hogy Te magad is elgondolkozz rajta, hogy megtennéd-e. Mennyire taksálod a kisujjad értékét?

cheapthrillskep2

Arra nem kapunk választ, hogy a párosnak honnan van ennyi pénze. Az sem számít, hogy kik ők valójában. Nem lenne meglepő, ha kiderülne, hogy maga Lucifer vagy valamiféle alvilági lény így próbálná szórakoztatni magát. Lényegtelen. Az unalom az idő haladtával szépen eltűnik az arcukról, Sara Paxton karakterének a szeme is egyre elégedettebbé, vágyakozóvá válik. A versenyszellem eldurvulása és az erkölcsi normák felbomlása a férjnek és feleségnek örömet, a párosnak nagy pénzt jelent. Nekünk pedig egy mocskos szórakozást! 80 %

imdb: 6,9
rottentomatoes: 88 %

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *