20

A Végjáték újabb posztere

A Végjáték könyvben klasszikussá vált, a mai hollywood-i helyzetet ismerve jó, ha nem kapunk egy másfél órás űrcsatát a képünkbe. De azért nem túlzottan jellemző, hogy a nagyobb költségvetésű filmek közül mostanában valamiből kult legyen.

vegjatek

Plusz egy vírusvideó

20 komment

 1. A maga 110 milliójával ez a film ma már inkább középkategóriásnak számít költségvetésileg.
  Megjegyzem a könyv lényege a kiképzés folyamata, a folyamatos pszichológiai manipulációk. SPOILER! Egyetlen darab igazi űrcsata nincs benne, csak virtuális, igaz, ezt meg lehet oldani filmen látványosan! (A könyvet ismerők, ne írjanak erre semmit.)

  • Nem azért, de teljesen fölösleges volt ideírnod ezt a spoilert. a könyvet ismerők pontosan tudják, aki meg nem isemri azt nem akadályozza meg egy “spoiler” felirat(tudodm magamról, sokszor akaratlanul is továbbolvasok), főleg így, hogy egyben van az egész szöveg. Gratulálok, lelőttél egy poént.

   • Az élet már csak ilyen. Aki nem tud parancsolni magának, azt folyamatosan csalódások érik. 😀
    Nem olvastad a könyvet ez ennyiből világos. 😀 Nyugi, lesz meglepetésben részed a film alatt.

    • Nem tudom miből szűrted le , hogy nem olvastam. Ha A GoT-hoz írnád, hogy Spoiler Havas Jon meghal vagy nem, akkor is szólnék.
     Egyébként minden magyarul megjelent Card könyvet olvastam.

     • Csak abból gondoltam, hogy azt írtad, hogy lelőttem egy spoilert. Pedig ha olvastad, akkor tudod, hogy direkt félrevezető amit írtam. 😀 És még oda is írtam, hogy ne írjon senki erre semmit, aki olvasta. :D:D Ennyiből még esélyük sincs kitalálni, miről is szól a film.

      Amik igazán félrevezetőek, azok a trailerek. Mindenki azt hiszi, ez egy inváziós sci-fi, közben az egész egy űrállomáson zajlik. Már most látom, hogy sokan ki lesznek bukva, mert nem ezt várják.

 2. Én nagyon várom ezt a filmet. ( Ezt vehetjük pozitívnak ). A könyvben a hangsúly nem az űrcsatákon van, de azért azok is vannak benne. Végezetül egy jótanács. Soha ne feledjétek: az ellenség kapuja lenn van!

 3. SPOILER SPOILER SPOILER ( de tényleg ) SPOILER SPOILER SPOILER
  Egyelőre csak az zavar hogy nem tudom elképzelni hogy a képen látható vékony kezeslábas hogyan fog “fagyni”. Én valami robosztusabb páncélzatnak képzeltem a zéró gravitációs harci öltözetet.

  • SPOILER!

   Noha valóban zéró gravitációban gyakoroltak, de nem vákumban, így nincs szükség hatalmas, nyomástartó szkafanderre. Ezt szerintem teljesen jól van megcsinálva.

   • SPOILER.
    Azt értem. De elvileg ennek a vékony anyagnak ha meglövik úgy meg kell keményednie “hogy csak a lábujjait tudja mozgatni” a viselőjük.

 4. Szerintem nagy bukta lesz,persze csak optimistán. Lehet,hogy a könyv kedvelői elfognak menni rá,de az édes kevés,hogy behozza a ráfordított összeget.Engem egyáltalán nem győzött meg,hogy miért is kéne rá elmennem moziba,főleg,hogy folyton azt a gyereket majmolják,jó biztosan ő a főszereplő,de tök érdektelennek tűnik az egész.

 5. @Dean6
  A trailerekből tényleg nem derül ki mekkora szarba lép a kissrác, és hogy hogyan evickél ki belőle.

 6. Na mondom én, hogy félrevezető az egész. Az ilyen Dean6 féle látványfilm rajongók, azt hiszik ez egy újabb inváziós sci-fi lesz egy kiskölökkel az élen.
  Az egyik fele azért nem megy el, mert azt hiszi, ez egy átlagos lerágott sztori lesz. A másik meg azért fog csalódni, mert nem azt kapja, amit remélt. Ez kb. igaz lesz szerintem a könyvet olvasókra és nem olvasókra egyaránt.

  • Vajon mikor fogják fel végre az emberek, hogy a könyv és a film két homlokegyenest különböző médium különböző lehetőségekkel, és különböző interpretációs technikákkal?

   Én például imádom a Csillagközi invázió könyvet Heinleintl és a filmet is Verhoeventől, de mindkettőt másért, és akárhogy is nézzük, nem sok köze van a kettőnek egymáshoz, maximum annyi, hogy mindkettőben van űrgyalogság. Nem ezen múlik egy sci-fi sikere, hogy mennyire hasonlít a könyvre, igazából még a fő szálat se kell követnie nagyon, ahogy a fent említett példa esetében, akkor is lehet jó.

   Én kíváncsi vagyok a filmre, és miután megnéztem, el fogom olvasni a könyvet is (nem előtte) és össze fogom hasonlítani.

   • Jókat írsz, a kettő tényleg teljesen más médium. Csak sajnos baromira ritkán jön össze, hogy egy remekművet teljesen átértelmezve hasonló szinten tudjanak filmre adaptálni. A Blade Runner ilyen még, ott remekül kiegészíti egymást a könyv és a film. Ezt még maga Dick nyilatkozta. Meg azt is, hogy hülyét kapott volna, ha ócska lövöldözős filmmé silányítják a regényét. Ki lehet találni mi lenne a véleménye az azóta készült adaptációkról.
    A Végjátékból meglátjuk mi lesz. Lehet még jó a maga módján, csak a potenciál nézve ennek klasszikusnak kéne lennie.

     • Na igen, az az a film amit valahogy még nem sikerült végignéznem. Belenéztem párszor, csak valahogy sose volt hozzá hangulatom. De kapásból látszik rajta, hogy hasonlóan elborult, mint Dick volt a vége felé. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *