14

Oldboy előzetes

oldboyAz Oldboy amerikai remake-jét Justin Lin dirigálhatta volna, legalábbis ő volt kinézve a feladatra. 2008-ban a DreamWorks az Universallal közösen próbálta tető alá hozni a filmet, Steven Spielberg üldögélt a rendezői székben, a főszerepet Will Smith játszotta volna el. De a jogok körül volt valami probléma, , leginkább az szólt bele az egyezségbe, hogy az Oldboy képregény kiadója kifogásolta, hogy a Mandate koreai cég az ő engedélyük nélkül csaptak bele Spielbergék kezébe. Végül a DreamWorks visszavonulót fújt.

Majd 2011 júliusában a Mandate bejelentette, hogy mégis jöhet az amerikai film, Spike Lee fogja dirigálni. A főszerep kapcsán Christian Bale, Clive Owen és Colin Firth nevét emlegették, majd Josh Brolin szerződött le.  A negatív karakter Sharlto Copley lesz, Elizabeth Olsen és Samuel L. Jackson is látható lesz a filmben.

Joe Doucett reklámszakembert (Brolin) elrabolnak, majd 20 éven keresztül fogva tartják. Fogalma sincs arról, hogy kik és miért teszik ezt vele, egyetlen kapcsolata a külvilággal egy tévé, amelyen keresztül tudja követni a világban zajló eseményeket. Majd hirtelen, minden előjel nélkül szabadon engedik.

 

14 komment

 1. Jó lesz ez,mindenképpen nézős.Brolin jó színész,Spike Lee meg hát nem tartom sokra a munkásságát,de ez a trailer jól sikerült.

 2. A Tetovált lánynál is már az volt a véleményem amit most az Oldboy-nál hatványozottan érzek. Itt egy tökéletes film a 21. század talán eddigi legjobb alkotása. Erre most jön egy közepes rendező aki az elmúlt 20 éveben nem tett semmi értékelhetőt (Spike Lee) és erőszakot tesz ezen a remekművön, csak mert a dagadt idióta amerikaiak nem hajlandóak szinkronizálva vagy eredetiben felirattal filmet nézni. :@ :@ A film azért volt ennyire zseniális mert annyira különleges, annyira nem “európai vagy amerikai” benne van egy nagy falat Kórea a filmben és Chan-wook Park zseniális rendezői látásmódja amivel soha nem látott magasságokba emelte a bosszú motívumának bemutatását. Ez egy agyatlan akciófilm előzetese, Hollywood tényleg haldoklik….

 3. k.b. úgy van ahogy BeniMan mondja, kivéve, hogy Spike Lee közepes volna… nem köll szeretni, de ez akkor is marhanagy túlzás. A fénykora már jócskán elmúlt, de egy Inside Man-t még igy se tudna utánacsinálni…mondjuk senkise. Ez a projekt méltatlan egy ilyen archoz.

 4. Hmm hmmmm, lehet hogy én nem emlékszem a filmre de nem az a lényege hogy a saját lányával lesz együtt és nem tudja? Vagy akkor ezt most hogy, amikor a tv-ben látja a felnőtt lányát?!

 5. Én megnézem, mert más a sztori, kíváncsi vagyok. (természetesen nem üthet akkorát, mint az eredeti, de ezt most hagyjuk)

 6. Spike Lee munkásságát azért tessék sokra tartani. Persze, ettől a filmtől függetlenül.

 7. Ugye nem véletlen, hogy a többiek nem vállalták el a szerepet, Brolin szerintem már egy ideje akármihez adja a nevét. Azért majd valamikor otthon megnézem, de én sem bízok egyáltalán ebben a filmben. Amúgy a hirtelen jött Spike Lee fikázást nem nagyon vágom, azért tett le nem egy kivételes alkotást az asztalra.

 8. Én csak annak örülök, hogy legalább nem Spielberg csinálta meg. Egy olyan Oldboyra végleg nem lettem volna kíváncsi, aminek a végén minden jóra fordul, apa és lánya újra családot alkot, és elsétálnak a naplementébe…

  Erre azért kíváncsi vagyok, jobb biztos nem lesz, mint az eredeti, de ha nem másolja, hanem valami újat hoz ki a sztoriból, még jó is lehet.

 9. Valahogy nem hozott lázba az eredeti sem (értékelem erényeit, de nem az én világom), ez meg minek…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *