5

Snowpiercer előzetes

snowpiercer2004 végén Bong Joon-ho A gazdatest előkészületein dolgozott és Szöül környékén betért egy képregényboltba. Kezébe akadt Jean-Marc Rochette francia alkotó Le Transperceneige képregényszériája. Belelapozott, megvette és annyira beszippantotta a történet, hogy a bolt előtt elolvasta az egészet. Megkereste Park Chan-wookot, megmutatta szerzeményét, akit hasonlóképpen lenyűgözött a sztori. 2005-ben Joon-ho a Moho Films produkciós cégén keresztül megvette a jogokat.

Évekig nem történt semmi, majd amikor 2009-ben egy interjú során rákérdeztek a projekt állapotára azt mondta, hogy 2011-ben hozzá tud látni a forgatáshoz. Erre nem került sor, csupán 2012-ben indulhattak be a munkálatok.

A Snowpiercer történései a jövőben játszódnak, beköszöntött a jégkorszak. A túlélők egy folyamatosan mozgásban lévő vonaton húzzák meg magukat, a szerelvénynek nincs úticélja, csak halad előre. Ám hiába köszöntött be a végítélet, a társadalmi ellentétek továbbra is fennállnak. A vonat elején a gazdagok élnek, a szegényeket elkülönítették és a hátsó részen húzzák meg magukat.

Chris Evans, Jamie Bell, John Hurt, Song Kang-ho, Alison Pill, Octavia Spencer és Ewen Bremner erősítik a produkciót. Dél-Koreában augusztus 1-jén mutatják be, Amerikában Weinsteinék forgalmazzák és még a nyáron a mozikba akarják küldeni.

 

5 komment

  1. Érdekesnek ígérkezik, remélem, nem olyan újrahasznosított sztorija lesz, mint az eddigi idei sci-fiknek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *