13

A Zöld Lámpás írója vette kezelésbe a Szárnyas fejvadász 2 forgatókönyvét

Úgy másfél évvel ezelőtt Ridley Scott megerősítette, hogy valóban formálódik a Szárnyas fejvadász (Blade Runner) következő része és valószínűleg ő fogja ledirigálni. A forgatókönyvet Hampton Fancher vette kezelésbe, aki az eredeti filmet írta Philip K. Dick egyik novellája alapján. Úgy hírlett, hogy az első részben látott karakterek egyike sem teszi tiszteletét a produkcióban. Azóta sok víz lefolyt a Mississippin, némi változás állt be a második felvonás háza táján.

A történeten immáron Michael Green dolgozik, az úriember a Zöld Lámpás (Green Lantern) szkriptjét adta ki kezei közül, illetve a Smallville és A királyság (Kings) író-producere volt. Ugyan azt nem tették közzé, hogy az első és a második rész sztorija között mennyi idő telik el (korábban úgy hírlett, hogy 30), de Scott most már azt szeretné, ha Harrison Ford visszatérne, aki a főszereplő lehetne. Az Alcon stúdió leszögezte, hogy nem szeretnék elkapkodni, azon vannak, hogy mindenki elégedett legyen és nem a pénz miatt csinálják.

13 komment

 1. Nem kell itt köntörfalazni, reboot Löböffel, egy Ford cameo és kész. Emlékmás szintű közepes, egynyári akciófilm,amire ráhúzzák a sci-fi jelzőt.

  Meglehet a gimiseken kívül vkit még etetni ezzel a kamuszöveggel?
  Scott-tal meg mi van, kiégett?

 2. Ó, miért kellett neked is kirakni ezt a hírt? Tegnap egyszer már kiakadtam rajta egy külföldi oldalon, magyarul olvasva se jobb…
  Ott is megkapta Scott és ez a húzás a megfelelő jelzőket, az általános nézet az volt, hogy ez már a szenilitás biztos jele.
  Már a Promethetussal is olyan alacsonyra helyezte a lécet Scott, hogy egy vakond is csak fölötte tudna elmenni, de hát mindig bizonyítást nyer az a tétel, miszerint mindig van lejjebb.
  Ha van film a filmgyártás egyetemes történetében ami nem igényel folytatást, az ez. Ahogy valaki megfogalmazta, ebben az esetben sikerült a villámot egy palackba zárni. Ez egyszeri és megismételhetetlen teljesítmény, teljesen fölösleges hozzányúlni, nulla százalék az esélye annak, hogy ez mégegyszer sikerül. Főleg ilyen kóklerekkel mint ez a Michael Green, aki kb. ésszel föl se éri mitől emelkedett kult státuszba ez a film. (Az agynélküli szórakoztatáshoz még jó lehet, de a kult szinthez köze nincs.) Egyszerűen esélytelen, hogy az elsőhöz hasonló mélységekkel meg tudjon tölteni egy forgatókönyvet.
  Egy olyan filmet még ESETLEG el tudnék viselni, mint a Kurt Russel féle Soldier, ami ugyenebben az univerumban jászódött, de SEMMI köze nem volt az eredetihez, de olyat ami bármilyen szempontból is folytatás kár is megcsinálni.

 3. Ebből se reboot, se folytatás nem kell. Ez egy piszok jó classic film. Nem kell mindenről újabb bört lehúzni. Őszintén miért?

  • Gondolom mert a “sci-fi” röpke időszakát éljük, és Scott letett ezt-azt e téren anno. Tán vissza akart térni önmagához, s csinálni egy-két remekművet, amire most támogatást is kaphat, csak hát azóta más lett a világ.

   Azt megértem, hogy mainstream filmeket akarnak tőle, de ennyire meg lenne kötve a keze forgatókönyvet tekintve, először egy Lindelof most meg ez?

   A BR-hez talán azért is nyúl vissza, főleg most, hogy Ford-ot is emlegeti, mert a Promival olyan történt vele, ami padlóra küldte, a BR pedig csak a mesterműve vagy mifene.

 4. könyvben baromi jó volt a folytatás. Mondjuk egy név is írta (K.W. Jeter). Hatalmas fordulatok vannak benne, remekül kiegészíti az elődjét, sőt még rá is ver szerintem. Magyarországon is megjelent, mindenkinek ajánlom, aki szerint a Szárnyas Fejvadász film úgy kerek, ahogy van, ne piszkálják a történetét.

  Mondjuk más kérdés, ha lesz film, annak forgatókönyvírója nem fog hozzányúlni.

 5. Engem ugyan nem érint túlzottan a bd megerőszakolásának gyászhíre,lévén h nem a kedvencem tőle, de Scottot miért kell ennyire leírni, emberek? Jó, hogy a promi se lett tökéletes,de a rossz írói, vágásbeli döntéséket miért kell az ő nyakába varrni? Szvsz jobb, ha ő veszi kezelésbe azért. Vele vagy nélküle is megcsinálnák, ez itt hollywood ahol márpedig semmi se szent. Ennyi. Magam részéről el tudom képzelni, h az új sw trilógia is reboot lesz… Peace:)

  • Off:
   Így vagy úgy, de asszisztált hozzá és a nevét adta. Ha nekiment úgy a Prominak, hogy a kamerán és a tökén kívül másra nem tehette a kezét… Nem tudom milyen sátáni dolgok történtek ott, de most komolyan:
   “-Figyelj Scott, kéne egy sci-fi, legyen vmi Alien, majd ez a Lindelof gyerek megírja a sztorit, mi meg vágjuk, megcsinálod?
   -Hát Persze :D.”

   On:
   Simán visszautasíthatná a dolgot, a film egy szar lenne, cserébe nem is nézné meg senki, nem is jegyezné senki, mint egy BR film, vagy akár egy Scott film. Ezzel a verzióval mi lenne a baj?

   Off:
   Az SW-t szerintem a Disney keményen kipörgeti az utolsó garasig. Az egyetlen igéretes játékot is átadták az EA-nak…

 6. “azon vannak, hogy mindenki elégedett legyen és nem a pénz miatt csinálják.”

  Nem a pénz miatt…hát persze… Olyan meg nincs, hogy egy filmmel mindenki elégedett.

  • Bru-há-há-há-há-há!!!
   Ez volt az érzésem, amikor a fenti rész olvastam, szóval tökéletesen egyet értek.

   Nyilván szívjóságból, a Máltai Szeretetszolgálat támogatásával készítik, mi?
   Legalább a szükségesnél hülyébbnek ne nézzenek már minket…

 7. Az eredeti ALAPFILM!!!Életem egyik legjobb filmje…Ha már muszály folytatást erőszakolni hozzá…akkor legyen teljesen más…mert a 82-s BR-t nem lehet felülmúlni!!!szerintem…

 8. Én ilyenkor azért mindig reménykedem, volt már jó folytatás is a történelemben. Viszont hogy a Zöld lámpás írója kezeli az nem sok jót vetít előre… az egy kalap sz*r volt… Még ha nagyot nő is ahhoz képest is csak egy kalap sz*r lesz….

 9. Minden idők egyik legrosszabb képregényfilmjének, az utóbbi 10 év legrosszabb filmjének íróját bízzák meg minden idők legjobb filmjének folytatásának megírásával??? Hát baszki….
  Egyszerűen nem értem miért kell tönkrevágni a BR-t… :S
  Az a film egy megismételhetetlen remekmű volt. A látvány, a történet, a színészek, a zene minden tökéletes volt, azért volt ennyire jó mert nem lehetett egy dolgot kiemelni, minden zseniális volt abban a filmben.
  Ma már nem rendeznek ilyen sci-fit…
  Még ha egy normális filmet össze is hoznak, akkor sem tud felérni a klasszikushoz. Egyszerűen nem csinálnak manapság jó sci fiket.
  Azt gondolják a látvány a lényeg, és minden másra szarnak nagy ívben. Valószínűleg kapunk egy csillivilli akcióorgiát és ezt lesz pofájuk a BR folytatásaként eladni…
  És ne jöjjön senki azzal hogy “lehet hogy jó lesz” mert valahogy nem hiszem hogy megszállja az ihlet azt a marhát aki letette ezt a Zöld Lámpás névre hallgató szörnyedvényt….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *